De Telgraaf: Τα βηματα της Τουρκιας κανει αδυνατο

Η επίσκεψη του υπεύθυνου από τη διεύρυνση της Ε.Ε. κ. Gunter Verheugen έδωσε το έναυσμα για συζητήσεις στην Ευρώπη σχετικά με την Τουρκία. Η Ολλανδική εφημερίδα De Telgraaf γράφει ότι λόγω των σημαντικών βημάτων που κάνει η Τουρκία είναι αδύνατον να δοθεί στην Άγκυρα η απάντηση “όχι”. Η αγγλική εφημερίδα The Independent υποστήριξε ότι η επιχείρηση ώστε να θεωρηθεί έγκλημα η μοιχεία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μεταρρυθμιστική διαδικασία στην Τουρκία.

Και η εφημερίδα Financial Times αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Gunter Verheugen στην Άγκυρα και χρησιμοποιείσαι τον τίτλο «στη πορεία της ένταξης πλησιάζει η ώρα της αντιπαράθεσης της Τουρκίας με την πραγματικότητα». Έγραψε τη δήλωση του Verheugen ότι εντυπωσιάστηκε από τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που σημείωσε η Ελλάδα τους τελευταίους 18 μήνες αλλά βέβαια έχει μεγάλη σημασία και η τέλεια εφαρμογή τους. Η Financial Times επίσης υπενθύμισε την ανακοίνωση που έκανε μια ομάδα πολιτικών της Ε.Ε. συγχρόνως με την επίσκεψη, με την οποία υποστήριζαν την Τουρκία υπό όρους.

Η εφημερίδα The Independent ενώ έγραψε «μπορεί να κινδυνεύουν οι σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας μετά το ζήτημα της μοιχείας», μετέφερε ότι υπάρχει περίπτωση να σκιάζει τη μεταρρυθμιστική περίοδο η επιχείρηση ώστε να θεωρηθεί έγκλημα η μοιχεία.

08/09/2004

Μιλιέτ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.