Χριστουγεννιατικο «καλαθι»

Στο κλίμα των εορτών κινούνται οι καταναλωτές της πόλης μας, καθώς η πλειοψηφία τους ξεκίνησε δυναμικά τις προετοιμασίες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι από αρχές της εβδομάδας που διανύουμε.

Προσιτές οι τιμές στα κρεατικά, όπως και στα οπωρολαχανικά στη Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής, που πάντα είναι στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα.

Δυναμικά ξεκίνησε και φέτος η κίνηση στη Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής ενόψει των εορτών, καθώς οι προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού της περιοχής μας -όσον αφορά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι- στρέφονται προς τα εντόπια κρέατα.

Όπως μετέφερε ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Αλέξανδρος Τρίχας, «η κίνηση άρχισε δυναμικά στη Δημοτική Αγορά γιατί ο κόσμος μάς προτιμά επειδή έχουμε εντόπια και ποιοτικά κρέατα».

Σταθερές παραμένουν και οι τιμές στα κρεατικά, παρότι έχουν γίνει αυξήσεις της τάξης 20-30% στα είδη τροφίμων, γενικότερα. «Έχουμε πάμφθηνες τιμές για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όλα τα βαλάντια. Παρότι έχουν γίνει αυξήσεις της τάξης 20-30%, εμείς έχουμε ίδιες τιμές σε ορισμένα είδη, ενώ σε κάποια είδη έχουμε μειώσει τις τιμές».

Έτσι, η χωριάτικη γαλοπούλα -που δεν μπορεί να λείψει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι- έχει 8-8,20 ευρώ το κιλό, σε μειωμένη τιμή σε σχέση με πέρσι. Πιο φθηνά θα πουληθεί η γαλοπούλα εισαγωγής.

Η τιμή του χοιρινού, μειωμένη κατά 10-20 λεπτά, θα κυμανθεί από 3,5 ευρώ έως 5,70 ευρώ. Tο μπροστινό μπούτι έχει 3,5 ευρώ το κιλό, το πισινό μπούτι έχει 4,5 ευρώ το κιλό, η μπριζόλα (λαιμός) και η παντσέτα 4,5 ευρώ το κιλό, η μπριζόλα κόντρα φιλέτο 5,5 ευρώ το κιλό.


Τα αμνοερίφια θα πωλούνται με 9-10 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχαρίσιο κρέας παραμένει στις ίδιες τιμές μ’ αυτές τις περσινές και προπέρσινες. Στις περσινές τιμές θα πωλείται και η μπάμπω, 6,5 ευρώ τα κιλό, όπως και τα σουβλάκια, τα ρολά με 6 ευρώ το κιλό.

Απευθυνόμενος στο καταναλωτικό κοινό της περιοχής, ο κ. Τρίχας έκανε έκκληση να προσέχει τις σφραγίδες που αναγράφονται σε κάθε κομμάτι κρέατος αλλά και την ποιότητα του προϊόντος. Με την ευκαιρία, ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» σε όλους τους συμπολίτες μας.

Υποτονική η ζήτηση στα οπωρολαχανικά

Υποτονική παρουσιάζεται προς το παρόν η κίνηση στη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής, όσον αφορά τη ζήτηση στα οπωρολαχανικά, σύμφωνα με τον Ιωάννη Κνίκο, έμπορο που έχει πολυετή παρουσία στη Δημοτική Αγορά της πόλης. «Η κίνηση είναι υποτονική προς το παρόν. Περιμένουμε να κάνει ο κόσμος τα ψώνια του, να πάει να αγοράσει τα εμπορεύματά του για να κάνει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι».

Σε επάρκεια τα οπωρολαχανικά στη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής, σύμφωνα με τον κ. Κνίκο. Και οι τιμές αυτών προσιτές και λογικές. «Φέτος οι τιμές θα είναι περίπου ίδιες σε σχέση με πέρσι, ενώ με μειωμένη τιμή θα πωλείται η πρασινάδα».

Σε 15 ευρώ περίπου μεταφράζεται το χριστουγεννιάτικο «καλάθι» του καταναλωτή που περιέχει φρούτα και λαχανικά, με πατάτες και κρεμμύδια να κυριαρχούν. Το λάχανο, η βασική διατροφή του Έλληνα, είναι στα 30-40 λεπτά, ενώ η πατάτα έχει 66 λεπτά. «Έχουμε καλές τιμές». Πιο ακριβό γίνεται το καλάθι με πρόσθεση επιπλέον οπωρολαχανικών, οι τιμές των οποίων ξεφεύγουν από τις βασικές.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.