Χριστουγεννιατικο bazaar

Το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά φέτος το Σωματείο Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής, με σκοπό να βοηθήσει τις αναξιοπαθούσες οικογένειες των συμπολιτών μας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της.

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, που ετοίμασαν τα μέλη της Φιλοπτώχου, καθώς και έτοιμα στολίδια είχε το προχθεσινό χριστουγεννιάτικο παζάρι, στο οποίο ανταποκρίθηκε πολύς κόσμος. Σκοπός της Φιλοπτώχου είναι η στήριξη περισσότερων αναξιοπαθούντων οικογενειών, με τα έσοδα τέτοιων διοργανώσεων. «Είναι πολύ πετυχημένο το χριστουγεννιάτικο παζάρι, που κάνουμε κάθε χρόνο. Μερικά αντικείμενα είναι χειροποίητα και τα περισσότερα τ’ αγόρασε η Φιλόπτωχος, γιατί δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τους τοπικούς εμπόρους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Φέτος υπήρξαν κυρίες, που μας έφεραν πολύ ωραία χειροποίητα αντικείμενα και τις ευχαριστώ γι’ αυτό», είπε η Ελπινίκη Μουστάκα, πρόεδρος του Σωματείου Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής, μιλώντας γι’ αυτή την ετήσια διοργάνωση. «Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε με τα έσοδα που θα αποκομίσουμε να βοηθήσουμε περισσότερες οικογένειες και ποσοτικά και ποιοτικά γιατί πιστεύω ότι αυτές τις άγιες μέρες -που οι υποχρεώσεις της Φιλοπτώχου είναι αυξημένες- όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους ό,τι χρειάζεται».

Αυτή η διοργάνωση δίνει στη Φιλόπτωχο τη δυνατότητα ν’ αγοράσει περισσότερα δώρα στα παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και να στείλει περισσότερα χρήματα στους φοιτητές, τους οποίους στηρίζει οικονομικά σε μηνιαία βάση.

Επίσης, η Φιλόπτωχος αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των ανθρώπων που φιλοξενούνται στο Κέντρο Λαθρομεταναστών Βέννας, αποφάσισε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να βοηθήσει αυτά τα άτομα, στέλνοντάς τους είδη ρουχισμού που τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Γι’ αυτό η Φιλόπτωχος κάνει έκκληση προς την τοπική κοινωνία να καλύψει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων διαθέτοντας ρούχα -γυναικεία, ανδρικά, παιδικά- που δεν τους είναι χρήσιμα, τα οποία θα γίνονται δεκτά από 3 έως 8 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Προσκοπισμού. «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αποφασίσαμε να πάμε στο Κέντρο Λαθρομεταναστών της Βέννας και ζητάμε απ’ τον κόσμο -αν έχουν ρούχα γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, παπούτσια σε καλή κατάσταση- να τα πάνε στα γραφεία της Περιφέρειας που βρίσκονται στον Προσκοπισμό. Εκεί θα υπάρχουν παιδιά, τα οποία θα τα παραλαμβάνουν από 3 έως 8 Δεκεμβρίου. Θα πρέπει να έχουμε μια παρακαταθήκη ρούχων για να μπορούν να καλύπτονται οι ανάγκες των ανθρώπων αυτών».

Η κ. Μουστάκα ευχήθηκε σ’ όλο τον κόσμο «υγεία, και ευτυχία, να έχει πάντα γεμάτο το τραπέζι του, ποτέ να μην χρειαστεί την βοήθεια της Φιλοπτώχου. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό το παζάρι, γιατί έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να καλύψουμε τα 7.000 ευρώ, που θα χρειαστούμε για δέματα, για χρήματα, για δώρα, για ό,τι χρειάζονται οι συμπολίτες μας που τους βοηθάμε».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.