Χριστουγεννιατικη γιορτη

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με παραδοσιακά εδέσματα διοργάνωσε προχθές η ΧΕΝ Κομοτηνής. Πρόκειται για μια καθιερωμένη εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε από την Ομάδα αλλοδαπών της ΧΕΝ Κομοτηνής, ενώ στη συνέχεια την ευθύνη διοργάνωσής της ανέλαβαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή είναι μια από τις δυο εκδηλώσεις που διοργανώνονται ετησίως από την ΧΕΝ Κομοτηνής, με στόχο την συγκέντρωση πόρων για την λειτουργία της Οργάνωσης και για την υλοποίηση των προγραμμάτων, σύμφωνα με την πρόεδρό Δήμητρα Καπιτζόγλου. Η δεύτερη εκδήλωση γίνεται προς τον Μάιο και είναι η Γιορτή Βιβλίου. «Αυτές οι δύο εκδηλώσεις γίνονται για τα λειτουργικά μας έξοδα, για την έκδοση φυλλαδίων, για τα υλικά που χρειάζεται η Παιδική Βιβλιοθήκη, που είναι ένα άλλο πρόγραμμα, το οποίο συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια».

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ΧΕΝ Κομοτηνής λειτουργούν δύο Ομάδες Βιβλίου, το πρόγραμμα Κοινωνικής Στήριξης Γυναίκας, το οποίο συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά. Επίσης, δραστηριοποιείται η Ομάδα κοινωνίας ενημέρωσης, η οποία κάθε χρόνο είτε κάθε εξάμηνο ασχολείται με διαφορετικό αντικείμενο. «Πέρσι είχε μια συνεργασία με ψυχολόγους, ενώ φέτος θα ασχοληθεί με το θέμα του περιβάλλοντος», ανέφερε η κ. Καπιτζόγλου. Στις δραστηριότητες της ΧΕΝ Κομοτηνής περιλαμβάνονται και τα προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης που είναι το κόσμημα, η ζωγραφική για μεγάλους και για μικρούς.

Ανακαινισμένος είναι και ο χώρος της Παιδικής Βιβλιοθήκης της ΧΕΝ, ώστε να είναι πιο χαρούμενος, πιο δελεαστικός δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να περνάνε πιο ευχάριστα την ώρα που απασχολούνται στη ΧΕΝ.

Η ΧΕΝ Κομοτηνής θα λάβει μέρος στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου στις 16 Δεκεμβρίου, όπου θα αναλάβει την ενημέρωση των συμπολιτών μας γύρω από τα προγράμματα της ΧΕΝ.

Η αντιπρόεδρος της ΧΕΝ Κομοτηνής, μέλος της Ομάδας Βιβλίου, Χρύσα Λύκου, μίλησε για τα παραδοσιακά εδέσματα, κυρίως, νηστίσιμα που ετοιμάζουν κάθε χρόνο οι γυναίκες της ΧΕΝ ενόψει τον εορτών. «Σήμερα φτιάξαμε νηστίσιμα πιτάκια, σπανακοπιτάκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, μηλόπιτες και νηστίσιμα κέικ. Τα φτιάχνουμε στο σπίτι και τα φέρνουμε εδώ για να κεράσουμε όσους έρχονται στη γιορτή μας. Επίσης, αυτή η γιορτή μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε τα έθιμά μας, τα κάλαντά μας».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.