Χριστουγεννιατικη εκδηλωση απο το Δημο Κομοτηνης και τη ΔΕΠΑΚ

Με μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, με τη συναυλία της μικτής, εφηβικής και παιδικής χορωδίας της ΔΕΠΑΚ ευχήθηκαν στους συμπολίτες τους «χρόνια πολλά» ο δήμος Κομοτηνής και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης. Το κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΔΕΠΑΚ και παρευρέθηκε στην αίθουσα Πολιτιστικού Κυττάρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής το βράδυ της Τετάρτης, είχε την ευκαιρία να δει όλες τις ηλικίες και όλες τις γενιές να τραγουδούν μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παιδική χορωδία, συνέχισε με την εφηβική και έκλεισε με τη μικτή.

Η μικτή χορωδία του δήμου Κομοτηνής λειτουργεί και προσφέρει στον τόπο μας τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ η παιδική και η εφηβική χορωδία λειτουργούν τα τελευταία δέκα χρόνια. «Μια εκδήλωση που πέρα από τη μαγεία της μουσικής θα έχει και ομορφιά, γιατί πρόκειται για μια παραγωγή του ντόπιου δυναμικού της περιοχής μας. Με τις δασκάλες μας την κ. Μαρία Περπερίδου και την κ. Κούλα Μιχαηλίδου συντελείται πραγματικά πολύ σημαντική δουλειά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου υπό τη στέγη του Δήμου και της ΔΕΠΑΚ. Ευελπιστούμε αυτή η συναυλία να είναι μια από τις παρουσιάσεις που συνολικά σκοπεύουμε φέτος να κάνουμε ως δήμος. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια πολύ ωραία βραδιά και θα δώσουμε και την ευκαιρία στους Κομοτηναίους να θαυμάσουν τους δικούς τους ανθρώπους, τα δικά τους παιδιά» δήλωσε η πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ κ. Σοφία Μενεσελίδου λίγο πριν αρχίσει η εκδήλωση.

Η ΔΕΠΑΚ θα υποδεχτεί την παραμονή των Χριστουγέννων το πρωί από τις 10 μέχρι περίπου τις 2 το μεσημέρι στην πλατεία της πόλης, «όπου θα λέμε τα κάλαντα, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια και θα δώσουμε ταυτόχρονα την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να βοηθήσουν και το έργο των τριών φιλανθρωπικών οργανώσεων της Φιλοπτώχου, της Αντικαρκινικής και του Ερυθρού Σταυρού», που θα βρίσκονται με τα μέλη τους στην πλατεία και όποιος θέλει ακούγοντας τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα αφήνει και κάποια χρήματα στις τρεις αυτές οργανώσεις. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ένα άλλο δίωρο «το οποίο είναι υπό την ευθύνη των Βρεφονηπιακών Σταθμών με παραμύθια χριστουγεννιάτικα, αφηγήσεις». Όσον αφορά στην Πρωτοχρονιά η κ. Μενεσελίδου σημείωσε ότι θα είναι ένα τρίωρο περίπου με παραμύθια και θεατρικά δρώμενα.

Οι χορωδίες της ΔΕΠΑΚ θέλοντας να αναδείξουν τη δουλειά τους συμμετέχουν σε διάφορες διοργανώσεις. «Πέρυσι με τη μεγάλη χορωδία είχαμε πάει στη Σκιάθο και συμμετείχαμε σε ένα πολύ ωραίο φεστιβάλ, έχουμε πάει και με τα παιδιά. Πιστεύουμε ότι δείχνουμε τη δουλειά μας και θέλουμε ο κόσμος της Κομοτηνής να έρθει κοντά μας, να ακούσει, να αγκαλιάσει αυτό το έργο το οποίο πραγματικά με πολύ κόπο και εγώ και η συνάδελφος μου η κ. Μιχαηλίδου, προσφέρουμε γιατί το αγαπάμε» τόνισε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη της εφηβικής και της μικτής χορωδίας η κ.Μαρία Περπερίδου .

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.