Χριστουγεννιατικες καρτες με τη σφραγιδα του 1ου Γυμνασιου Κομοτηνης

Μια σειρά από χριστουγεννιάτικες κάρτες έφτιαξαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής. Οι όμορφες κάρτες, οι οποίες δημιουργήθηκαν με φιλανθρωπικό σκοπό, διατίθενται προς πώληση, στοιχίζοντας 1 ευρώ η μία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις προμηθευτούν από το συγκεκριμένο σχολείο, συνδράμοντας ουσιαστικά στο έργο των μικρών μαθητών.

Η καθηγήτρια πληροφορικής κ. Ειρήνη Πίτατζη, μιλώντας για τη συγκεκριμένη προσπάθεια εξήγησε ότι οι κάρτες δημιουργήθηκαν από τους μαθητές του σχολείου με τη βοήθεια των υπολογιστών. «Επειδή κάνουμε μαθήματα ζωγραφικής στην Α΄ Γυμνασίου, φέτος πήραμε την πρωτοβουλία να φτιάξουμε κάποιες χριστουγεννιάτικες κάρτες, οι οποίες έχουνε γίνει στους υπολογιστές από τους μαθητές του σχολείου μας. Τα προηγούμενα χρόνια, όταν έφταναν οι γιορτές, κάναμε κάποιες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές. Φέτος είπαμε να προχωρήσουμε λίγο παραπάνω και να φτιάξουμε τις κάρτες».

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν μαθητές απ’ όλες τις τάξεις του σχολείου. «Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Δήλωσαν περίπου 150 παιδιά συμμετοχή και τελικά διαλέξαμε τα 32 με κλήρο».

Οι κάρτες ετοιμάστηκαν με φιλανθρωπικό σκοπό και κάθε κάρτα κοστίζει 1 ευρώ. «Ο σκοπός μας είναι φιλανθρωπικός. Τα χρήματα που μαζεύουμε, δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε για εκδρομή ή για κάποιο άλλο λόγο, αλλά θα τα δώσουμε σε κάποιο ίδρυμα της πόλης».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τις κάρτες από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Επίσης, οι μαθητές ετοιμάζονται σήμερα το απόγευμα να βγούν στην αγορά της πόλης για να τις πουλήσουν.

«Ο διευθυντής μας ο κ. Τρυπίδης ήταν πολύ θετικός σ’ αυτήν την ιδέα. Πιστεύω ότι θα μας στηρίξει ο κόσμος και θα αγοράσει κάρτες και τα παιδιά θα νιώσουν τη χαρά της προσφοράς, βασικού μηνύματος των Χριστουγέννων» κατέληξε η κ. Πίτατζη.

Σ.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.