Εγκαινιαζεται στον Ροδιτη Κομοτηνης Κεντρο Ημερας για ατομα με Ανοια και Alzheimer
Μια νέα δομή υποστήριξης ατόμων που νοσούν από Άνοια και Alzheimer εγκαινιάζεται την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, στον Ροδίτη Κομοτηνής.
Πρόκειται για το Κέντρο Ημέρας Ολικής Φροντίδας, που δημιουργήθηκε μέσα από τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άγιος Λουκάς – Ροδίτη».
Ο αγιασμός των εγκαινίων θα τελεστεί στις 15:30, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου στον Ροδίτη.
Εξειδικευμένες υπηρεσίες και στήριξη των οικογενειών
Σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, το νέο Κέντρο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν σημαντικό σταθμό για την τοπική κοινωνία, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες, ολιστική φροντίδα και δραστηριότητες νοητικής ενδυνάμωσης.
Στόχος της λειτουργίας του είναι αφενός η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και αφετέρου η ουσιαστική στήριξη και ανακούφιση των οικογενειών και των φροντιστών τους.
Με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Η δημιουργία της δομής υλοποιήθηκε μέσα από τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ η χρηματοδότησή της εξασφαλίστηκε από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Υγείας.
Με τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας Ολικής Φροντίδας ενισχύεται το δίκτυο υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν με άνοια και Alzheimer και των οικογενειών τους.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
