«Χελιδονισματα» για την υποδοχη της Ανοιξης

«Ήρθε – ήρθε χελιδόνα

Ήρθε κι άλλη χελιδόνα

Κάθισε και λάλησε

Και γλυκά κελάηδησε

Μάρτη – Μάρτη μου καλέ

Και Απρίλη φοβερέ

Κι αν φλεγίσεις

Κι αν τσικνίσεις

Καλοκαίρι θα μυρίσεις

Θάλασσα επέρασα

Τη στεριά δεν ξέχασα

Κύματα κι αν έσκισα

Έσπειρα ’κονόμησα»

Καλωσόρισμα της Άνοιξης, τα «Χελιδονίσματα», που αναβίωσε για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής και τη στήριξη του Δήμου Κομοτηνής, πρωτομηνιά του Μάρτη, πρώτου ανοιξιάτικου μήνα στο δυτικό ημερολόγιο και Πρωτοχρονιά για τους Βυζαντινούς.

Ξεκινώντας από τα απομεινάρια του βυζαντινού τείχους, περνώντας μέσα από την αγορά και καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία το τραγούδι των παιδιών χρωμάτισε ευχάριστα και αισιόδοξα την πρώτη μέρα της άνοιξης, βγάζοντας στις βεράντες τις νοικοκυρές και στις εισόδους των καταστημάτων τους μαγαζάτορες.

Επικεφαλής το στεφάνι της Άνοιξης, ακολουθούν οι γυναίκες του συλλόγου, με καλάθια στολισμένα με κισσό και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου. Το χάρτινο Χελιδόνι και τα Βυζαντινά Κάλαντα τυπωμένα σε αναμνηστικό καλαίσθητο έντυπο μοιράζονται σε όλους…

«Ιδέ το έαρ το καλόν

Πάλιν επανετέλλει

Φέρον υγείαν και χαράν

Και την ευημερίαν…

Και φέτος και του χρόνου

Και του χρόνου κι άλλα χίλια».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Ορφέας» Φελίνα Καζάκου, ανέφερε ότι «μία συννεφιασμένη μέρα έχουμε τη δυνατότητα να την κάνουμε πανέμορφη και να υποδεχτούμε την άνοιξη παρέα με εκατοντάδες μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης που αποφάσισαν να συμμετάσχουν όπως κάθε χρόνο στην καθιερωμένη αυτή εκδήλωση. Φέτος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Ορφέας» σε συνεργασία πάντα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φρουρίου συνδιοργάνωσαν αυτή την πανέμορφη εκδήλωση που έχει καθιερωθεί και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, είναι τόσο ξεχωριστή και τόσο ιδιαίτερη που πιστεύω ότι θα ομορφύνει την ημέρα όλων μας.

Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τόσο τις κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Φρουρίου καθώς επίσης και το Μουσικό Γυμνάσιο της πόλης, τον διευθυντή τους και τον κ. Χατζόπουλο που τα συνοδεύει με μουσικές της άνοιξης, τα γνωστά σε όλους «Χελιδονίσματα». Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας γιατί πιστεύω ότι η προβολή τέτοιων πρωτοβουλιών είναι καθοριστική».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.