Αποστολος Ιωαννου: «Προτεραιοτητα και στοχευση μας ειναι η βελτιωση της ποιοτητας ζωης των ανθρωπων του Δημου Μαρωνειας-Σαπων»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών»

«Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας»

 

«Έχουμε σχεδιάσει ένα πλάνο πάνω σε βασικούς άξονες για να αποκτήσει η κάθε περιοχή του Δήμου την απαιτούμενη δυναμική βασισμένη στα δυνατά της χαρακτηριστικά»

 
 
Έχοντας περάσει από πολλά πόστα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Ιωάννου μετά από μία εικοσαετή και πλέον πορεία στα κοινά του τόπου αποφάσισε να ηγηθεί ενός συνδυασμού για την ανάληψη των ηνίων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
 
Ο κ. Απόστολος Ιωάννου μιλώντας στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» αποκάλυψε τους βασικούς άξονες του προγράμματος έτσι ώστε να καταστήσει βιώσιμη εκ νέου την περιοχή της Μαρωνείας και των Σαπών, αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά που έχει η καθεμία περιοχή ξεχωριστά.
 
Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…
 
 

«Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι ο κόσμος της περιοχής να μπορέσει να νοιώσει καλά στον τόπο του, να έχει τα απαραίτητα αγαθά για μία άνετη καθημερινότητα»

 
ΠτΘ: Ήσασταν ο πρώτος ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και έναν αριθμό υποψηφίων. Πώς αποφασίσατε μετά από μια εικοσαετία και πλέον πορείας στα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξεκινώντας από πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, διατελώντας μέλος του τοπικού συμβουλίου, αντιδήμαρχος οικονομικών σε ένα δύσκολο πόστο στα δημοτικά πράγματα, στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο να θέσετε εαυτόν στη διάθεση του κόσμου, αυτή τη φορά ως επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που διεκδικεί τη δημαρχεία του δήμου Μαρωνείας Σαπών, όπου τα πράγματα γενικότερα είναι δύσκολα;
Α.Ι.:
Μετά από πολλά χρόνια με την ενασχόληση με τα κοινά θεώρησα χρέος μου – αφού  αξιολόγησα λίγο την κατάσταση – να εμπλακώ πιο ενεργά και από τη θέση του υποψηφίου δημάρχου, προκειμένου να πετύχουμε πράγματα, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι σε κακή κατάσταση. Δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα των υποδομών ούτε στο θέμα της διαχείρισης της καθημερινότητας και το θέμα του πολιτικού συστήματος. Τα τελευταία χρόνια ο δήμος Μαρωνείας Σαπών, κυρίως μετά από τη σύνδεση και της Μαρώνειας με τις Σάπες, δημιούργησε πολλά λειτουργικά προβλήματα αλλά και προβλήματα υποδομών και διαχείρισης της καθημερινότητας. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι ο κόσμος μας να μπορέσει να νοιώσει καλά στον τόπο του, να μπορέσει να έχει τα απαραίτητα αγαθά για να μπορέσει να πορεύεται στην καθημερινότητα και δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο όλα αυτά να είναι ζητούμενο.
 

«Στοίχημα μας να συνδέσουμε τις δύο περιοχές αξιοποιώντας τα γνωρίσματα της καθεμίας»

 
ΠτΘ: Η μεγάλη δυσκολία στον δήμο Μαρωνείας-Σαπών είναι ότι εντάσσονται δύο περιοχές με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μπορούν να συνδεθούν οι δύο αυτές περιοχές;
Α.Ι.:
Η περιοχή της Μαρώνειας έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτή των Σαπών. Για μας είναι ένα στοίχημα να μπορέσουμε να συνδέσουμε διαφορετικές λογικές, διαφορετικές περιοχές με διαφορετικά γνωρίσματα. Θεωρώ όμως ότι γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι αυτό που πρέπει να προσφέρουμε σε κάθε περιοχή και ταυτόχρονα και στις δύο περιπτώσεις να μπορέσουμε να έχουμε μια ισόρροπη ανάπτυξη. Η περιοχή της Μαρώνειας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, έχουν να κάνουν και με τον πρωτογενή τομέα, ενώ στην περιοχή των Σαπών σαφώς θα πρέπει να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να μπορέσουμε να το καταστήσουμε ως κέντρο διοικητικών υπηρεσιών.
 
ΠτΘ: Η Μαρώνεια είναι ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος τον οποίο τον έχουμε αφήσει να ρημάζει τα τελευταία χρόνια. Πολλοί αναφέρουν πως χαρακτηρίζεται από την εγκατάλειψη. Συμφωνείτε με αυτήν την άποψη;
Α.Ι.:
Θα συμφωνήσω. Η Μαρώνεια παρότι θεωρείται ο κύριος και βασικός τουριστικός προορισμός με τόσα αξιοθέατα και τόσες αρχαιότητες, αυτή τη στιγμή είναι σε μια εικόνα εγκατάλειψης. Σίγουρα αυτό βαραίνει και τον Δήμο αλλά και την Περιφέρεια. Θεωρώ δηλαδή ότι είναι ευθύνη πολλών το ότι η Μαρώνεια αυτή τη στιγμή είναι σε αυτή την κατάσταση.
 

«Χρέος μας να δώσουμε μία νότα αισιοδοξίας στους νέους και να δημιουργήσουμε καλύτερες προοπτικές για αυτούς»

ΠτΘ: Στην παρουσίαση του συνδυασμού σας θέσατε ένα μεγάλο στοίχημα για την πολυπόθητη αλλαγή νοοτροπίας και αλλαγή φιλοσοφίας. Σε τι συνίσταται αυτή η αλλαγή την οποία επιθυμείτε και την οποία επιζητάτε για την επόμενη μέρα του δήμου Μαρωνείας-Σαπών;
Α.Ι.
: Η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν είναι καλή για τον δήμο μας. Υπάρχει η αίσθηση της εγκατάλειψης, της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης. Για μας θεωρώ ότι προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος, θεωρώ ότι προτεραιότητα είναι οι νέοι μας και θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να αξιοποιηθούν για να μπορέσουμε να δώσουμε αυτή την αλλαγή στην ψυχολογία του κόσμου και στη φιλοσοφία σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουμε να διαχειριστούμε. Είναι υπέρβαση για μας να καταφέρουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία και τη λογική με την οποία αντιμετωπίζουν οι νέοι μας την κατάσταση, έτσι ώστε να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και να πορευτούμε στο μέλλον με πολύ καλύτερες προοπτικές.
 

«Η αδράνεια του Δήμου στην απορρόφηση κονδυλιών και στην ένταξη στα προγράμματα επιβάρυνε την περιοχή σε πολλά επίπεδα»

ΠτΘ: Θέσατε το στοίχημά σας για την επόμενη μέρα του δήμου, αναφερόμενος σε πέντε βασικούς άξονες, σε πέντε βασικές προτεραιότητες. Θα ήθελα να μου πείτε, βασικά για την ιεράρχηση αυτών, πώς μπήκατε στη διαδικασία και σε τι συνίστανται αυτές οι προτεραιότητες; Παρόλα αυτά οι προτάσεις απαιτούν και χρήματα, πέραν των υπολοίπων για να γίνουν. Πώς όλες αυτές οι προτάσεις τις οποίες καταθέσατε, μπορούν την επόμενη μέρα να υλοποιηθούν;
Α.Ι.:
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που έρχονται τα χρήματα στους δήμους, σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πλάνο το οποίο λέει ότι η κεντρική διοίκηση χρηματοδοτεί τους δήμους με τα άκρως απαραίτητα για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανελαστικές τους δαπάνες, όπως είναι η μισθοδοσία του προσωπικού, όπως είναι τα καύσιμα, τα τρέχοντα έξοδα και οτιδήποτε θέλει να κάνει ένας δήμος θα πρέπει να προετοιμαστεί σε επίπεδο μελετών, να μπορέσει να υποβάλλει την πρότασή του τεκμηριωμένα στα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία αυτή τη στιγμή υπάρχουν και είναι πολλά τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν για να μπορέσουν οι δήμοι να βρουν χρήματα για να υλοποιήσουν τις δράσεις τους. Όποιοι δήμοι είναι σε θέση οργανωμένα και συντονισμένα να βάλουν τις προτεραιότητες σε ό,τι αφορά τις δράσεις και τα έργα τους και να υποβάλλουν αυτές τις προτάσεις, τότε σαφέστατα υπάρχει δυνατότητα να ενταχθούν σε προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία, και να έρθουν τα χρήματα που χρειάζονται για να υλοποιήσουν τις δράσεις τους. Το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» που ξεκίνησε και έτρεξε μέσα στο 2018, έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους να μπορέσουν να υποβάλλουν προτάσεις, να εντάξουν τις προτάσεις τους και να πάρουν τα χρήματα που χρειάζονται για να υλοποιήσουν τις δράσεις τους. Όπως είναι γνωστό τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι δήμοι που είχαν ετοιμότητα, όπως ο δήμος Κομοτηνής, κατάφερε και πήρε όσα χρήματα χρειάζονταν για να μπορέσει να υλοποιήσει τις δράσεις του. Αντίθετα ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών είναι πάρα πολύ πίσω στην απορρόφηση των κονδυλίων του «ΦιλόΔημου» και αυτό είναι κάτι που επιβάρυνε τον δήμο μας σε πολλά επίπεδα.
 
ΠτΘ: Πάνω σε αυτό το κομμάτι, πιστεύετε ότι χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες;
Α.Ι.
: Βεβαίως. Μείνανε πίσω δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν και υποδομές, οι οποίες πρέπει να δημιουργηθούν. Αυτή τη στιγμή οι Σάπες δυσκολεύονται με την υδροδότησή τους. Τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν πρόβλημα. Θα μπορούσαν με έναν καλό σχεδιασμό και την υποβολή μιας μελέτης τέτοιας που θα έπειθε, να παίρνανε τα χρήματα που χρειαζόντουσαν για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα της υδροδότησης.
 

«Η τρέχουσα διοίκηση του Δήμου δεν κατάφερε να συντονίσει και να οργανώσει τις υπηρεσίες και για αυτό δεν ήρθαν επιθυμητά αποτελέσματα»

ΠτΘ: Αυτό οφείλεται σε αδυναμία διαχείρισης των εργαλείων αυτών, είτε αφορούν σε χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε αφορούν σε εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η εκάστοτε διοίκηση. Είναι ζήτημα αδιαφορίας;
Α.Ι.:
Το πρώτο μέλημα που πρέπει να κάνει μια δημοτική αρχή είναι να καταφέρει να οργανώσει και να συντονίσει και τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες, να βάλει έναν σχεδιασμό και να κινηθεί σύμφωνα με αυτά που θα σχεδιάσει, έτσι ώστε να μπορείς να πετυχαίνεις στόχους. Αυτό δεν μπορώ να πω ότι το έχει πετύχει η νυν δημοτική αρχή. Όταν μια διοίκηση αδυνατεί να συντονίσει και να οργανώσει τις υπηρεσίες της, τότε νομίζω ότι το αποτέλεσμα που επιδιώκει δεν μπορεί να έρθει. Πιστεύω ότι ένα πολύ βασικό μειονέκτημα της διοίκησης είναι ότι δεν κατάφερε να είναι αποτελεσματική εξαιτίας τις μη οργάνωσης των στελεχών, αλλά και των υπηρεσιών της.
 

«Μέλημα μας η σύνθεση του ψηφοδελτίου από ανθρώπους με αγάπη για τον τόπο τους και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο»

ΠτΘ: Την επόμενη μέρα θα προσπαθήσετε να στελεχώσετε τις θέσεις της δημοτικής αρχής με τους ανθρώπους που έχετε επιλέξει και για το ψηφοδέλτιό σας. Έχετε παρουσιάσει ένα μεγάλο αριθμό υποψηφίων. Έχει ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιό σας; Και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του. Είδαμε μια πολυσυλλεκτικότητα στην επιλογή των προσώπων, τόσο από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όσο και ηλικιακά ή άλλα χαρακτηριστικά.
Α.Ι.:
Το μέλημά μας, η σκέψη μας και η στόχευσή μας ήταν να μπορέσουμε να συνθέσουμε ανθρώπους, ηλικίες, κοινωνικές ομάδες, με δύο βασικά χαρακτηριστικά. Οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας θα είναι άνθρωποι που έχουν αγάπη για τον τόπο τους και διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτά τα δύο χαρακτηριστικά έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε έτοιμοι 95% στη στελέχωση στο ψηφοδέλτιό μας, μας μένουν κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τα στελέχη, αλλά μέχρι το Πάσχα θα έχουμε κλείσει και θα μπορούμε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το ψηφοδέλτιο με την κατάθεσή του στις 5 Μαΐου που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συνδυασμών.
 

«Ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα επιδιώξω συνεργασία με τους υπόλοιπους συναδέλφους για να δώσουμε λύση στα προβλήματα του τόπου»

ΠτΘ: Υπάρχουν κάποιοι που στέκονται με σκεπτικισμό σε ότι αφορά την υποψηφιότητά σας, όσον αφορά τη διάρκειά της. Εάν οι πολίτες επιλέξουν να σας βάλουν στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, θα παλέψετε με το ίδιο σθένος και τις ίδιες δυνάμεις;
Α.Ι.:
Στη ζωή μου έμαθα να αγωνίζομαι και να παλεύω. Από όποια θέση κι αν με τάξει ο κόσμος του δήμου, εγώ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να μπορέσω να φανώ χρήσιμος. Ο πρώτος στόχος και η ελπίδα μου και η πρόθεσή μου είναι να πετύχω να εκλεγώ δήμαρχος στον δήμο Μαρωνείας-Σαπών μαζί με τον συνδυασμό και τους συνεργάτες που θα επιλέξει και θα ψηφίσει ο κόσμος. Σε αυτή την περίπτωση σαφώς και δηλώνω ότι θα συνεργαστώ με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους που θα μπουν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή της ελάσσονος αντιπολίτευσης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε μια πολύ καλή σύνθεση στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία θα στηρίξει τις ανάγκες του τόπου και θα δώσει λύσεις στα προβλήματά του.
 

«Προτεραιότητα η αξιοποίηση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα»

ΠτΘ: Με ποιο τρόπο θα διοικήσετε τον δήμο Μαρωνείας-Σαπών; Ποιο είναι το όραμά σας για την επόμενη μέρα;
Α.Ι.:
Ο πρώτος στόχος είναι να καταφέρουμε να διαχειριστούμε την καθημερινότητά μας. Θα πρέπει ο κόσμος του δήμου να νοιώσει καλά στην καθημερινότητά του, έχοντας τα βασικά αγαθά που πρέπει να έχει. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει καθαριότητα, θα πρέπει να υπάρχει η ύδρευση, καθώς στον πρώτο χρόνο της θητείας μας θα πρέπει έχουμε λύσει τα προβλήματα της υδροδότησης του δήμου. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει ένας ευπρεπισμός σε ό,τι αφορά τη συντήρηση, τη λειτουργικότητα των χώρων όπως είναι οι παιδικές χαρές, τα ιατρεία, η αγροτική οδοποιία. Όλα αυτά θα πρέπει να είναι σε πολύ καλό επίπεδο, γιατί εάν θεωρήσουμε ότι ο κόσμος της περιοχής μας σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι αγρότες, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να έχουν το δρόμο να πηγαίνουν στο χωράφι τους. Ταυτόχρονα, θέτοντας δυο πολύ βασικούς άξονες του προγράμματός μας, ξεκινάμε να υλοποιούμε δράσεις. Ο πρώτος άξονας αφορά τον πρωτογενή τομέα. Σε ό,τι αφορά την πρόθεσή μας να δώσουμε μια ώθηση, μια πορεία αναπτυξιακή στον πρωτογενή τομέα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία σε νέες καλλιέργειες, οι οποίες θα είναι παράλληλα με τις παραδοσιακές καλλιέργειες. Εμείς δεν θέλουν να ακυρώσουμε τίποτα. Απλά θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο, τους αγρότες, να δουν τις εναλλακτικές που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα, έτσι ώστε κάποια στιγμή να κρίνουν, να συγκρίνουν και να στραφούν εκεί που πιστεύουν ότι είναι το συμφέρον τους Το επόμενο στάδιο είναι να καταφέρουμε να οργανώσουμε ένα μικρό εκθετήριο-δημοπρατήριο, στο οποίο θα πηγαίνουν τα προϊόντα και από εκεί με την καθοδήγηση του δήμου και με τη δυνατότητα που έχουμε να βρίσκουμε αγορές, να μπορούν οι αγρότες να βρουν την προστιθέμενη αξία στο προϊόν που θα παράγουν, και να το διαθέτουν στις αγορές. Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, έχουμε δίπλα μας τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίες τροφοδοτούν κατά κύριο λόγο από τα προϊόντα τα αγροτικά της χώρας μας, όπως επίσης και η κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, που επίσης είναι πολύ κοντά μας, και θα μπορούσαν κι εκεί να απορροφηθούν κι εκεί κάποια προϊόντα που θα παραχθούν στον τόπο μας. Η σκέψη μας και ο σχεδιασμός μας είναι σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά το αναλύουμε και το τεκμηριώνουμε με τον τρόπου που θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τον αγρότη.
 

«Στόχος μας να μετατραπεί η Μαρώνεια σε έναν τουριστικό πόλο έλξης»

ΠτΘ: Εμφανιστήκατε κατατοπιστικός ως προς το θέμα της αγροτικής ανάπτυξης. Ποια είναι τα πλάνα σας σχετικά με τον τουρισμό, ένα θέμα που αφορά κυρίως την Μαρώνεια;
Α.Ι.:
Ο επόμενος άξονας είναι ο άξονας του τουρισμού. Η Μαρώνεια έχει να κάνει με τον τουρισμό και με τις δυνατότητες που υπάρχουν να αναδειχθεί και να μπορέσει να προσελκύσει τουρίστες. Δεν θέλουμε όμως να είναι μια περιστασιακή περιοχή που θα έρθουν κάποιοι και θα περάσουν και θα φύγουν. Θέλουμε να δημιουργήσουμε στη Μαρώνεια έναν πόλο έλξης τουριστικό. Σε αυτή την κατεύθυνση, βασικά πράγματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν άμεσα με το ξεκίνημα της θητείας μας, είναι να δώσουμε άκρως απαραίτητες και βασικές υποδομές, όπως είναι οι ξαπλώστρες, οι ντουζιέρες και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε προσβασιμότητα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ταυτόχρονα με όλα αυτά να εκδώσουμε και ένα τουριστικό έξυπνο οδηγό, που θα αναδεικνύει τα τουριστικά μας αξιοθέατα. Υπάρχουν πάρα πολλές σκέψεις, απλές, αλλά πολύ χρήσιμες, που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση να μπορέσουμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τον τουρισμό μας.
 
ΠτΘ: Οι στόχοι που βάζετε για την επόμενη μέρα είναι πολλοί, ωστόσο είναι επιτευκτοί. Βρισκόμαστε στο παραπέντε των διοικητικών εκλογών, σε έναν μήνα περίπου οι πολίτες θα κλιθούν να κατέλθουν στις κάλπες. Απευθυνόμενος στους πολίτες που μας ακούν θα ήθελα να δώσετε το δικό σας μήνυμα για το πώς θα πρέπει να επιλέξουν τον επόμενο δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών και τα στελέχη που θα βρίσκονται στο πλευρό του την επόμενη μέρα.
Α.Ι.
: Ένα από τα πολύ βασικά ζητήματα που μας απασχολούν και που το βάζουμε ως προτεραιότητα στο πρόγραμμά μας, έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του θέματος του χρυσού. Επειδή είναι ένα θέμα που θα το δούμε μπροστά μας, θα ήθελα να τονίσω ότι ο συνδυασμός μας από θέσεις αρχής είναι κάθετα αντίθετος με οποιαδήποτε επένδυση έχει να κάνει με την ανόρυξη χρυσού, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο. Ο χρυσός είναι κόκκινη γραμμή για μας.  Οι άνθρωποι που καλούνται να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, δεν θα πρέπει να μπουν στη λογική της συγγένειας, στη λογική της φιλίας, αλλά θα πρέπει να μπουν σε μια λογική που θα αξιολογήσουν και θα κρίνουν πρόσωπα και προγράμματα. Είναι κάτι που έχει να κάνει με βάθος τετραετίας και δεν είναι καλό την προεκλογική περίοδο να μπουν στη διαδικασία να ψηφίσουν με τέτοια κριτήρια.
Για εμάς πλούτος είναι οι άνθρωποι, οι κάτοικοι, οι δημότες μας, οι εργαζόμενοι και οι νέοι μας. Πρώτη προτεραιότητα και στόχευσή μας είναι η ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Πιστεύω ότι η απογοήτευση του κόσμου και η στασιμότητα αυτή τη στιγμή, για μας θα είναι μια υπέρβαση που θέλουμε να πετύχουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.