Αποκαλυπτηρια μνημειου υπερ των πεσοντων αστυνομικων

Στην Κομοτηνή βρέθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα για δύο ώρες, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Βουλγαράκης και ο αρχηγός της Αστυνομίας Αντιστράτηγος Φώτης Νασιάκος.

Αφορμή για την αστραπιαία αυτή επίσκεψη ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε η περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως έκανε και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου υπέρ των πεσόντων αστυνομικών που βρίσκεται στην είσοδο του αστυνομικού μεγάρου.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και εμφανίστηκε βέβαιος για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της αστυνομίας. «Αυτόν τον καιρό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο για την ασφάλεια των αγώνων και απομένουν κάποιες τελευταίες ρυθμίσεις. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα δημιουργηθούν οι ολυμπιακοί αγώνες. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι βασισμένοι και στις προβλέψεις που είχαμε κάνει και είμαστε σε θέση για να δημιουργήσουμε εκείνο το υπόστρωμα πάνω στο οποίο θα στηριχτεί το μεγάλο πανηγύρι του αθλητισμού και της χαράς για να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπως τους θέλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα μείζονα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης και της σωματεμπορίας ο κ. Βουλγαράκης επισήμανε πως είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που απασχολεί πολύ σοβαρά τις αρμόδιες αρχές. «είναι γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση στα πλαίσια της Ευρώπης, για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες της πλήρους εφαρμογής του νόμου και του νομοθετικού καθεστώτος γιατί η ποιότητα ενός πολιτισμού φαίνεται και από αυτά τα γεγονότα. Όλα αυτά σιγά σιγά μπαίνουν σε μια σειρά και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται».

Πονοκέφαλο αποτελεί για την αστυνομία το ζήτημα της μικροεγκληματικότητας που παρατηρείται στην Αθήνα καθώς τον Αύγουστο αναμένονται εκατομμύρια επισκέπτες για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. «Μας απασχολεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το ζήτημα της μικροεγκληματικότητας γιατί γνωρίζουμε ότι αυτό θα είναι το νέο στοίχημα του υπουργείου αμέσως μετά τους ολυμπιακούς αγώνες. Είναι ένα κομμάτι που ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι μπορούν τα πράγματα να βελτιωθούν και θα βελτιωθούν» επισήμανε ο κ. Βουλγαράκης

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη οπλισμένων αμερικανών στρατιωτών στους ολυμπιακούς αγώνες χωρίς όμως να αποσαφηνίσει ακριβώς τον ρόλο που θα διαδραματίσει το ΝΑΤΟ σε αυτούς.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων υποστράτηγος Βασίλειος Κωνσταντινίδης τόνισε την ετοιμότητα της υπηρεσίας στον τομέα της ασφάλειας. «Ο σχεδιασμός της ολυμπιακής ασφάλειας είναι αλληλένδετος με το σχεδιασμό των λειτουργιών των αγώνων για αυτό και υπάρχει καθημερινή και σταθερή συνεργασία με τον Αθήνα 2004. Κατά την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων ο σχεδιασμός της υπηρεσία καλύπτει τις αποστολές των 202 χωρών που συμμετέχουν, τους δημοσιογράφους, τους επισήμους, τους χορηγούς και τους θεατές». «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία οποιοδήποτε ενδεχόμενο παρουσιαστεί» κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης .

Με τη σειρά του, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Φώτης Νασιάκος εξήρε την σπουδαιότητα και τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων εφιστώντας όμως την προσοχή στις παγκόσμιες εξελίξεις οι οποίες προδιαγράφονται δυσοίωνες και για αυτόν ακριβώς τον λόγο οφείλει η Ελλάδα να πάρει όλα τα δυνατά μέτρα και να υπολογίσει όλες τις πιθανότητες κινδύνου για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την επιτυχία των αγώνων.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια που έχουν καταρτιστεί για κάθε νομό της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης από τους αστυνομικούς διευθυντές κάθε νομού.

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των εισηγήσεων των τριών ομιλητών ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από την αίθουσα αφού η ημερίδα δεν ήταν ανοικτή στο ευρύ κοινό…

Τάσος Συκάκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.