Συνολικα 1.062 ελεγχοι σε μια βδομαδα στην ΑΜΘ για χρηση κρανους
Σε 1.062 ελέγχους και στη βεβαίωση 62 συνολικά παραβάσεων προχώρησαν κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως και 28-6-2026, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους», με στόχο τη σταδιακή και καθολική συμμόρφωση των χρηστών δικύκλων και Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρύ Προσωπικό Ηλεκτρικό Όχημα).
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα από αστυνομικούς των Υπηρεσιών Τροχαίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας σε αναβάτες μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών, τρίτροχων και ενοικιαζόμενων οχημάτων χωρίς κουβούκλιο, καθώς και επαγγελματιών διανομέων για την τήρηση της υποχρέωσης χρήσης κράνους, από οδηγούς και συνεπιβάτες βεβαιώθηκαν συνολικά:
- 34 παραβάσεις σε οδηγούς δικύκλων και
- 27 παραβάσεις σε οδηγούς Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρύ Προσωπικό Ηλεκτρικό Όχημα) και
- 1 παράβαση σε επιβάτη δικύκλου.
Επιπλέον στο πλαίσιο των εν λόγω δράσεων, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σε περιοχές αρμοδιότητάς τους ομιλίες για την υποχρεωτική χρήση προστατευτικού κράνους, την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.
Σε μήνυμά της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ τονίζει ότι το κράνος είναι θέμα ζωής και οι έλεγχοι σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι διαρκείς, ουσιαστικοί και με μοναδικό κριτήριο την ασφάλεια των οδηγών και συνεπιβατών δικύκλων.
Παράλληλα υπογραμμίζει πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αμείωτους ρυθμούς.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
