Αντιπροσωπεια του δημου Κομοτηνης στο δημο της Γιαλοβα

Στο δήμο της Γιάλοβα της γειτονικής Τουρκίας παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του δήμου Κομοτηνής την προηγούμενη Κυριακή και Δευτέρα με επικεφαλή της αποστολής τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μανανά. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας κ. Στάθης Κεφαλίδης , υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και τεχνοκράτες.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του κοινοτικού προγράμματος «Αποκατάσταση σεισμικών καταστροφών Μαρμαρά-Κομοτηνή – Γιάλοβα» που υλοποιείται από τους δυο αδελφοποιημένους δήμους, με σκοπό την παραλαβή των προσφορών για πυροσβεστικό όχημα, αξίας 560.000 ευρώ, που θα κάνει ο δήμος Κομοτηνής δώρο στο δήμο της Γιάλοβα μέσω του σχετικού προγράμματος.

«Ανοίξαμε τις προσφορές, τις φέραμε στην Κομοτηνή και σε ενάμιση περίπου μήνα, ίσως και λιγότερο, θα γίνει η αξιολόγηση και θα συνεχιστεί το πρόγραμμα » δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μανανάς . Όπως σημείωσε ο ίδιος η παράδοση θα γίνει σε πανηγυρικό τόνο με τη συμμετοχή πολύ ψηλών προσωπικοτήτων «ίσως και πρωθυπουργών».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι πλευρές συζήτησαν τα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος. «Το πρόγραμμα είναι από τα καλύτερα διακρατικά προγράμματα της Ε.Ε. Ο δήμος Κομοτηνής είναι αποφασισμένος να αναπτύξει και να συνεχίσει αυτές τις σχέσεις με το δήμο της Γιάλοβα. Αφού γίνει η απαραίτητη αξιολόγηση η αντιπροσωπεία του δήμου Κομοτηνής θα επισκεφθεί στον αδελφοποιημένο δήμο για την τελική φάση του προγράμματος και την παράδοση του οχήματος» κατέληξε ο κ. Μανανάς.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.