Αντιπροσωπεια του Δημου Αιγειρου στην Κυπρο

Στα πλαίσια του προγράμματος «Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος» με θέμα «Δρόμοι του Κρασιού» αντιπροσωπεία του Δήμου Αιγείρου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Λίτσο, επισκέφθηκε από τις 27 έως τις 30-9-2001 την Κύπρο.

Στη συνάντηση που έγινε στο χωριό Άρσος της περιοχής Λεμεσού, συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης των οινοπαραγωγών κοινοτήτων της Μεγαλονήσου καθώς και από τον Δήμο Μούδρου της Λήμνου.

Παρών ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Θεόδωρος Μπιζάκης καθώς και ο βουλευτής του Κυπριακού Κοινοβουλίου, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κύπρου κ. Τάσος Παπαδόπουλος.

Η αντιπροσωπεία παρακολούθησε ημερίδα με αντικείμενο την πορεία της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όλοι οι παριστάμενοι εισηγητές, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αιγείρου Ευάγγελος Λίτσος, εξέφρασαν την αγωνία τους για την πορεία της αμπέλου και της οινοποίησης που κατά το παρελθόν κρατούσαν ζωντανά τα ακριτικά χωριά του Ελλαδικού χώρου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναζητήθηκαν τρόποι στήριξης και προώθησης του κρασιού σε νέες αγορές, είτε μέσω Εθνικών πολιτικών, είτε Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Η αντιπροσωπεία της Αιγείρου επισκέφθηκε ακόμη μουσειακούς χώρους που αξιοποιήθηκαν στα πλαίσια του αγροτουρισμού καθώς και παραδοσιακές οινοποιητικές μονάδες.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη συνάντηση του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην Λήμνο από τις 9-12 Νοεμβρίου 2001 και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στην Αίγειρο, τον Φεβρουάριο του 2002.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.