Αντιπολεμικη συναυλια ως διαμαρτυρια στις τρομοκρατικες επιθεσεις στις ΗΠΑ

Με αφορμή την αντιπολεμική συναυλία που διοργανώνεται σήμερα στις 19.30 το βράδυ στην Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής, στις 12.00 το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Παπαδριέλλης.<.b>

Αναφερόμενος στους διοργανωτές της σημερινής συναυλίας, μεταξύ των οποίων είναι ο Δήμος Κομοτηνής, η ΔΕΠΑΚ και πολλοί άλλοι τοπικοί φορείς που συμμετέχουν, ο κ. Παπαδριέλλης τόνισε ότι «είναι γνωστά τα αισθήματα του λαού της Κομοτηνής καθώς εκδηλώθηκαν έντονα τις τελευταίες ημέρες με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ και βέβαια, και με την πολεμική ανταπάντηση στο Αφγανιστάν» και συνέχισε «διοργανώνουμε αυτήν την συναυλία με όλους τους φορείς που πιστεύουν στο ιδανικό της ειρήνης για να μπορέσουμε έστω και με μουσική να διαμαρτυρηθούμε για αυτή την κατάσταση».

Σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου ο κ. Παπαδριέλλης σημείωσε ότι «πράγματι ήταν πλήγματα κατά της ανθρωπότητας, κατά του πολιτισμού, κατά της δημοκρατίας και κατά της ειρήνης. Πιστεύουμε όμως ότι και ο πόλεμος είναι βαρβαρότητα, όταν μάλιστα τα πλήγματα αυτά δεν τα δέχονται αντιμαχόμενες στρατιωτικές μηχανές αλλά πολίτες και λαοί».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κομοτηνής αναφέρθηκε στο δικό μας μικρό τόπο – την Θράκη, την Κομοτηνή, τη Ροδόπη που «αποτελεί μεγάλο και φωτεινό παράδειγμα, παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης, συμβίωσης και συμπόρευση πληθυσμιακών στοιχείων, διαφορετικών στη σύνθεση, στην φυλετική καταγωγή και στις θρησκευτικές δοξασίες».

Εν κατακλείδι, ο κ. Παπαδριέλλης υπογράμμισε τα εξής: «Κοινή συνισταμένη όλων μας αποτελούν οι δράσεις για διαρκή εδραίωση της ειρήνης, της προόδου και του πολιτισμού. Η ελευθερία στις σχέσεις των πολιτών είναι δικαίωμα ιερό και αναφαίρετο. Η ανθρωπότητα έχει μόνο ένα τρόπο για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα: το διεθνές δίκαιο, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την άρση της ανισότητας, τη συντριβή της φτώχειας, την εξαφάνιση ευτελισμού της ανθρώπινης ύπαρξης».

Σημειώνουμε ότι στη συναυλία θα συμμετέχουν οι Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Ζαχαρίας Τίλιος, το συγκρότημα του Μπάμπη Σεργκενλίδη και άλλοι τοπικοί φορείς και σχήματα.

Ακολούθησε η συζήτηση με τους δημοσιογράφους σε θέματα. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Παπαδριέλλης απάντησε: «Θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα είναι θετική για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνησή του σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν από κάθε πλευρά στο προσυνεδριακό διάλογο που έγινε αυτές τις τέσσερις ημέρες. Βέβαια, αυτό θα το δούμε και στην πράξη»και τόνισε «υπήρχε ένα κλίμα ενότητας, συμπόρευσης όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ γιατί σύμφωνα με την εκτίμηση όλων, το ΠΑΣΟΚ πρόσφερε και μπορεί να προσφέρει πολλά στην ελληνική κοινωνία». Εξάλλου ανέφερε και το σημαντικό γεγονός μιας αύξησης της ψήφου εμπιστοσύνης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σημίτη στα μέλη του ΠΑΣΟΚ, του συνεδρίου σε σύγκριση με το προηγούμενο συνέδριο του κόμματος. Επίσης, ο κ. Παπαδριέλλης σημείωσε ότι «στο συνέδριο υπήρχε έντονη πολιτική συζήτηση με διαφορετικές θέσεις και απόψεις, οι οποίες στο τέλος ενσωματώθηκαν σε ένα κοινό θετικό αποτέλεσμα, τις κοινές πολιτικές θέσεις που υπερψηφίστηκαν από το συνέδριο».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδριέλλη, στην Αθήνα στο ΥΠΕΧΩΔΕ την Τετάρτη είχαν συζητηθεί υπηρεσιακά θέματα, ένα από τα οποία ήταν σε εκκρεμότητα και αφορούσε την αύξηση του συντελεστή δόμησης του οικοπέδου απέναντι από το ξενοδοχείο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» στην Κομοτηνή. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Παπαδριέλλης, «αυτό το θέμα έχει ληφθεί, έχει φύγει από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και πήγε στην αρμόδια νομική υπηρεσία του Υπουργείου, για επεξεργασία ώστε να υπογραφεί από τον Υπουργό και αποτελεί ζήτημα 1 ή 2 εβδομάδων πλέον».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.