Αγγλικα και γερμανικα στις προτιμησεις των εξεταζομενων

Οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 που αντιστοιχεί στην «καλή γνώση» μιας από τις ευρωπαϊκές γλώσσες θα διεξαχθούν στα τέλη Νοεμβρίου σύμφωνα με τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι γραπτές εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα θα διεξαχθούν το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στη γαλλική την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, στη γερμανική το Σάββατο 29Νοεμβρίου και στην ιταλική την Κυριακή 30 Νοεμβρίου.

Ικανοποιητικός κρίνεται ο αριθμός των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών. Συνολικά κατατέθηκαν 414 αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις. Η αγγλική κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης με 314 αιτήσεις, ακολουθεί η γερμανική γλώσσα με 62 αιτήσεις, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος και στον μαθητικό πληθυσμό, ενώ μόνο 3 είναι οι αιτήσεις για τη γαλλική και 8 οι αιτήσεις στις εξετάσεις για την ιταλική. Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται η ανακοίνωση της ακριβούς ώρας καθώς και ο καθορισμός των εξεταστικών κέντρων.

Ε.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.