Ανακοινωση του Κ.Κ.Ε. με αφορμη την επισκεψη του πρωθυπουργου

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού για τα εγκαίνια λειτουργίας ενός τμήματος του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με φυσικό αέριο, τα εγκαίνια του φράγματος που θα τροφοδοτεί με νερό το εργοστάσιο, οι πρόσφατες δηλώσεις του νομάρχη για τις δυνατότητες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο νομό με ήπιες μορφές (αιολικά πάρκα κ.τ.λ.) ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα το θέμα της Ενεργειακής πολιτικής.

Όπως είναι γνωστό στα πλαίσια του μονόδρομου της ΟΝΕ, από την 1-1-2001, απελευθερώθηκε η παραγωγή ενέργειας. Για να μιλάμε δε πρακτικά, μπορεί να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα όχι μόνο το κράτος αλλά και κάθε ιδιωτική επιχείρηση που έχει τις δυνατότητες και θα λάβει την αντίστοιχη άδεια.

Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θα παράγεται καπιταλιστικό κέρδος. Όπου βρίσκουν συμφερότερους όρους, εκεί θα την πουλάνε.

Άρα οι τοποθετήσεις του τύπου «πρέπει να χαιρόμαστε που η Θράκη μετατρέπεται σε ενεργειακό κέντρο», είναι παραπλανητικές σε ότι αφορά τα συμφέροντα των εργαζομένων, οι οποίοι δεν πρόκειται να ωφεληθούν, ούτε προς στο ελάχιστον, από ένα τέτοιο «κέντρο», αφού η τιμολογιακή πολιτική θα είναι ενιαία, το επίπεδο δε της κατανάλωσης θα εξαρτάται από το αν συμφέρει στην εταιρία να πουλάει την ηλεκτρική ενέργεια, στη Θράκη. Επιπλέον ο λαός της περιοχής, θα έχει όλη την επιβάρυνση από τη λειτουργία τέτοιων μονάδων, που ας ξαναθυμήσουμε, αποτελούν την πιο αντιοικονομική χρήση του φυσικού αερίου, την πιο αντοικονομική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι αγρότες θα στερηθούν όχι πολύ αργά, των όποιων αποθεμάτων νερού, ακόμα χρησιμοποιούν. Όσον αφορά δε τις θέσεις απασχόλησης αυτές θα είναι πολύ λίγες, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου, που ας σημειωθεί καθυστερεί.

Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά στο νομό, εγκαινιάζει έργο που δεν τελείωσε, (θυμίζουμε τα εγκαίνια της Εγνατίας που ολοκληρώθηκε αργότερα). Είναι ολοφάνερη η προεκλογική σκοπιμότητα και το κυνήγι των εντυπώσεων.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ιδιαίτερα αλλά και η κυβέρνηση, θα έχουν ωραίες, εντυπωσιακές φωτογραφίες, για να κοσμήσουν το προεκλογικό του υλικό, πληρωμένο με λεφτά των εργαζομένων.

Για το κόμμα μας το Κ.Κ.Ε. η Ενέργεια είναι από τους τομείς που στα πλαίσια μιας λαϊκής οικονομίας, πρέπει να ανήκει στον έλεγχο και την ιδιοκτησία του κράτους. Έτσι ο σχεδιασμός της παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται κύρια, με βάση τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και της ντόπιας βιομηχανίας.

Για να λειτουργήσει όμως έτσι η οικονομία χρειάζεται λαϊκή εξουσία, στην οποία θα οδηγηθούμε, μέσα από αγώνες, με οδηγό και καθοδηγητή το Αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό Δημοκρατικό Μέτωπο. Τη συγκρότηση του οποίου προτείνει το κόμμα μας σαν τη μόνη ρεαλιστική απάντηση στους μονόδρομους της ΟΝΕ και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που με αφορμή το χτύπημα της «τρομοκρατίας», οι μονόδρομοι αυτοί μετατρέπονται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με σκοτεινά και ολέθρια αδιέξοδα για τους λαούς και τα λαϊκά συμφέροντα και με την υπογραφή του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της χώρας μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.