Ανακοινωση για εκλογεις υπηκοων τριτων χωρων

Γνωστοποιείται ότι στις 24-3-2010 τέθηκε σε ισχύ ο Ν.3838/ 2010 (ΦΕΚ Α 49/24-3-2010) “Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις.”

 

Προκειμένου να συσταθεί σύμφωνα με το άρθρο 18 του Νόμου αυτού Ειδικός Εκλογικός Κατάλογος βάσει του οποίου μπορούν στη συνέχεια να ασκήσουν το προβλεπόμενο δικαίωμα του εκλέγειν οι Ομογενείς και οι Νομίμως διαμένοντες Μετανάστες στην ανάδειξη των Αιρετών Οργάνων της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 14 του ανωτέρω Νόμου αλλά και του εκλέγεσθαι σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 17, γνωρίζουμε στους επιθυμούντες να εγγραφούν ότι:

 

α. Η υποβολή δικαιολογητικών γίνεται αυτοπροσώπως στο Δήμο στον οποίο υπέβαλαν την αίτηση για χορήγηση του εν ισχύι τίτλου διαμονής τους εφόσον κατοικούν μόνιμα εκεί.
β. Όσοι μετοίκησαν σε άλλο Δήμο από αυτόν που υποβλήθηκε η αίτηση για χορήγηση του εν ισχύι τίτλου διαμονής τους, καθώς και κάθε γραμμένος σε Ειδικό Εκλογικό Κατάλογο, που έχει μετοικήσει σε άλλο Δήμο, μπορούν να εγγραφούν στον Ειδικό Εκλογικό Κατάλογο του Δήμου της κατοικίας τους εφόσον διαμένουν εκεί τα δυο τουλάχιστον τελευταία έτη από την ημερομηνία γνωστοποίησης της μετεγκατάστασης στην αρμόδια υπηρεσία της οικείας Περιφέρειας.
γ. Η αίτηση εγγραφής σε ειδικό εκλογικό κατάλογο θα συνοδεύεται από :
1. Επικυρωμένο αντίγραφο του ισχύοντος τίτλου διαμονής.
ΠΡΟΧΟΧΗ δεν γίνεται δεκτή βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για ανανέωση άδειας διαμονής.
2. Επικυρωμένο (από Έλληνα δικηγόρο) αντίγραφο ισχυρού διαβατηρίου πλην των περιπτώσεων αντικειμενικής αδυναμίας κατοχής διαβατηρίου που προβλέπονται ρητά από το Νόμο.
3. Όσοι κατέχουν τίτλο διαμονής σε ισχύ που έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αστυνομία προσκομίζουν βεβαίωση διετούς κατοικίας που εκδίδεται από τον οικείο Δήμο.
4. Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου για δικαστική χρήση πρόσφατης έκδοσης.
Το πιστοποιητικό αυτό μπορεί να αναζητείται αυτεπάγγελτα από το Δήμο.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30-6-2010 και μπορεί να παραταθεί για χρονικό διάστημα 2 (δυο) μηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εκλογικών Καταλόγων του Δήμου μας στα τηλέφωνα: 2531024444 εσωτ. 162
2531352400 εσωτ. 177
Η ανωτέρω ανακοίνωση ανιχνεύεται και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.komotini.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.