Αλλαγη περα απο κομματα και χρωματα

Τα ονόματα και την προγραμματική του διακήρυξη παρουσίασε προχθές το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγείρου Αριστείδης Σαρχοσίδης του συνδυασμού «Συνεργασία για την Αλλαγή». Το εκλογικό του κέντρο γεμάτο από ανθρώπους των οικισμών του δήμου της Αιγείρου από ανθρώπους κάθε ηλικίας που παρακολούθησαν τη διακήρυξη του συνδυασμού μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού. Τα ονόματα του συνδυασμού «Συνεργασία για την αλλαγή» προέρχονται απ’ όλα τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά στρώματα του δήμου. Άνθρωποι που ανήκουν σε διαφορετικές ιδεολογίες ενστερνίστηκαν τις θέσεις του κ. Σαρχοσίδη και τάχθηκαν στο πλευρό του γι’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση στις 15 Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την αλλαγή» κ. Σαρχοσίδης αναφέρθηκε στους ανθρώπους του ψηφοδελτίου του λέγοντας “ο συνδυασμός μας αποτελείται από ανθρώπους από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους αλλά και τους πολιτικούς. Από αυτούς που έχουν την πεποίθηση ότι στον δήμο χρειάζεται αλλαγή και για να γίνει αυτή η αλλαγή χρειάζεται μία πολιτική πέρα από τα κόμματα και τα χρώματα. Με κύριο χαρακτηριστικό την αγάπη για τον τόπο και με κοινό γνώρισμα, την αποφασιστικότητα και την οργάνωση για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Στην διακήρυξη του συνδυασμού ο κ. Σαρχοσίδης επικεντρώθηκε στους 5 βασικούς άξονές της αναφέροντας “επικεντρώνουμε στις προγραμματικές μας θέσεις, οι οποίες στηρίζονται πάνω σε 5 άξονες στους οποίους θα κινηθούμε. Οι άξονες αυτοί είναι: οι υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, δρόμοι) για την καλύτερη ποιότητα ζωής, οι αγρότες, η καθαριότητα και η δημόσια υγεία και μάλιστα με μεγάλη επιμέλεια, η κοινωνική πολιτική και η κοινωνική προστασία και τέλος, η ανάπτυξη του τουρισμού, του πολιτισμού, της επικοινωνίας”.

ΠτΘ: Ο συνδυασμός σας φέρει τον τίτλο «Συνεργασία για την αλλαγή». Πιστεύετε ότι ο δήμος της Αιγείρου χρειάζεται την αλλαγή;

Α.Σ.:
Βεβαίως, εδώ και 6 χρόνια υπάρχει μία μεγάλη στασιμότητα, δεν έχω δει πουθενά να γίνονται πράγματα. Έκτός από την πρώτη διετία που ήταν ο αείμνηστος Πέτρος Αλμπανίδης, από εκεί και πέρα δεν έχουν γίνει καθόλου βήματα στο δήμο.

ΠτΘ: Ας πάρουμε τους άξονες δράσης σας με τη σειρά. Υποδομές …

Α.Σ.:
Μπορούμε στην σημερινή εποχή να κάνουμε λόγο για υποδομές με σωλήνες αμιάντου; Όλα τα δημοτικά διαμερίσματα είναι χάλια, νεκροταφεία απεριποίητα. Για ποια έργα μιλάμε λοιπόν; Για το κτίριο της δημαρχίας; Αυτό το έκανε ο αείμνηστος Αλμπανίδης.

ΠτΘ: Αγρότες. Είναι ένα θέμα πανελλαδικής κλίμακας, πώς όμως ένας δήμος σαν την Αίγειρο θα μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα;

Α.Σ.:
Μα δε θα λύσουμε τα προβλήματα των αγροτών, εμείς θα δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα βοηθήσουν αυτήν την κοινωνική μερίδα κόσμου. Να φτιαχτούν οι αγροτικοί δρόμοι οι οποίοι είναι σε κακά χάλια, να φροντίσουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την ύδρευση.

ΠτΘ: Καθαριότητα…

Α.Σ.:
Πολλοί κάτοικοι παραπονιούνται ότι αργούν να περάσουν τα απορριμματοφόρα, οι κάδοι δεν επαρκούν. Στις τουριστικές περιοχές της Μέσης, Φαναρίου και Αρωγής έχουν τεράστιο πρόβλημα με την καθαριότητα ειδικά το καλοκαίρι.

ΠτΘ: Ο δήμος της Αιγείρου είναι ο πιο τουριστικός δήμος του νομού Ροδόπης. Η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί έναν ακόμα τομέα που θα επικεντρώσετε τις δράσεις σας;

Α.Σ.:
Σαν συνδυασμός έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις περιοχές της Μέσης, Φαναρίου και Αρωγής. Μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχει γίνει η αναθεώρηση της συνθήκης Ραμσάρ, πρέπει να γίνει και να σπάσουν οι αγκυλώσεις για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών. Στο Φανάρι να γίνει διανομή οικοπέδων. Το Φανάρι για εμάς θα πρέπει να είναι το πλεονέκτημα όλου του νομού σε τουριστική και οικονομική ανάπτυξη. Έχουμε μία δυναμική πρόταση για την μακροχρόνια εκμετάλλευση του κάμπινγκ, να το μετατρέψουμε σε μία τουριστική μονάδα, γιατί δεν μπορούμε κάθε χρόνο να κάνουμε σύμβαση και να μην μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις.

ΠτΘ: Την άποψη αυτήν διατύπωσαν το καλοκαίρι και οι υπεύθυνοι στο κάμπινγκ αλλά και οι ίδιοι οι παραθεριστές που γνωρίζουν το θέμα…

Α.Σ.:
Εμείς μπορούμε να το αναλάβουμε όπως έχουμε αναλάβει πάρα πολλά ακίνητα του ΕΟΤ με μακροχρόνια σύμβαση, τώρα δεν ξέρω για ποιο λόγο ο δικός μας ο δήμος δεν το έκανε.

ΠτΘ: Ένας άλλος άξονας αφορά στην κοινωνική πολιτική..

Α.Σ:
Όταν λέμε κοινωνική πολιτική εννοούμε να γίνουν ΚΑΠΗ, στην Αίγειρο. Εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αναγγελθεί και ακόμα δεν έγινε, λειτουργεί βέβαια ένα κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, στην Μέση δεν υπάρχει τίποτα όπως και στο Φανάρι. Τα σχολεία έχουν τα κακά τους χάλια, στο δημοτικό σχολείο της Καλλίστης οι γονείς είναι ανάστατοι, καμία παρέμβαση δεν έγινε, πρόβλημα έχουμε και στο δημοτικό σχολείο του Φαναρίου.

ΠτΘ: κ. Σαρχοσίδη, μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι σε όλα αυτά τα προβλήματα που αναφερθήκατε, ο κόσμος δεν αντέδρασε έντονα, δεν είδαμε διαμαρτυρίες σε ΜΜΕ. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι γνωστά στους κατοίκους των οικισμών του δήμου Αιγείρου αλλά όλοι οι υπόλοιποι δεν τα γνωρίζουν. ..

Α.Σ.:
Εμείς θα τα αναφέρουμε στους πολιτικούς μας λόγους. Εγώ πιστεύω ότι δεν έχουν βγει προς τα έξω διότι δεν υπήρχε οργανωμένη αντιπολίτευση μετά την αποχώρηση του κ. Πατρωνίδη. που ήταν επικεφαλής του συνδυασμού την προηγούμενη τετραετία. Επομένως η αντιπολίτευση δεν λειτούργησε, ήταν σχεδόν διαλυμένη και δεν μπορούσε να βγάλει τα προβλήματα του δήμου προς τα έξω.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.