Αυτοδυναμια της «Δημοκρατικης Κινησης Μηχανικων»

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Νίκος Παπαθανασίου γνωστοποίησε τα πο­σο­στά της παράταξης που εκπροσώπησε, «της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών», από τους τρεις νο­μούς, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές που διενεργήθηκαν την Κυριακή από το ΤΕΕ: Στην Ξάν­θη 45%, στη Ρο­δό­πη 62% και στον Έ­βρο 55%. « Η ΔΚΜ έ­χει α­πό­λυ­τη αυ­το­δυ­να­μί­α στην και­νού­ρια α­ντι­προ­σωπεί­α του πε­ρι­φε­ρεια­κού μας τμή­μα­τος» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Παπαθανασίου σχολίασε: «Τε­λι­κά, παρ’ ό­λες τις α­νη­συ­χί­ες μας, για­τί ή­ταν η πρώ­τη φο­ρά που θα ε­φαρ­μό­ζο­νταν το η­λε­κτρο­νι­κό σύ­στη­μα και η εκπαίδευση των ανθρώπων που θα το χειρίζονταν, έγινε την τελευταία στιγμή, το περι­φε­ρεια­κό τμή­μα του ΤΕΕ λει­τούρ­γη­σε σω­στά, με κά­ποιες δυ­σκο­λί­ες οι οποίες δεν κόστι­σαν σε χρόνο και τα τε­λι­κά α­πο­τε­λέ­σμα­τα βγή­καν στον ί­διο χρό­νο με τις προ­η­γού­με­νες φο­ρές που γι­νό­ταν ε­κλο­γές. Το νέο σύστημα δια­σφα­λί­ζει, πρώ­τον, τη σταυ­ρο­δοσί­α, που ή­ταν έ­να πά­ρα πο­λύ σο­βα­ρό θέ­μα, δεύ­τε­ρον μ’ αυτόν τον τρόπο α­πλο­ποιού­νται πολλές κα­τα­στά­σεις και επιπλέον δια­σφα­λί­στη­κε η α­ξιο­πι­στί­α του συ­στή­μα­τος της ε­πεξερ­γα­σί­ας των α­πο­τε­λε­σμά­των.

Πι­στεύ­ω ό­τι ή­ταν ε­πι­τυ­χη­μέ­νο ως σύστημα και με κά­ποιες βελ­τιώ­σεις που θα γί­νουν, όπως και με την κα­λύ­τε­ρη εκ­παί­δευ­ση του προ­σωπι­κού, τα ό­ποια προ­βλή­μα­τα που εμ­φα­νί­στηκαν θα α­ντι­με­τω­πι­στούν με πο­λύ κα­λύ­τε­ρο τρό­πο την ε­πό­με­νη φο­ρά και κα­τά συ­νέ­πεια, το σύ­στη­μα θα προ­χω­ρήσει και θα εί­ναι πο­λύ ε­ξυ­πη­ρε­τι­κό».

Ο κ. Παπαθανασίου
θέλησε ν’ αναφερθεί σ’ ένα πρόβλημα ταλαιπωρίας των μελών που παρουσιάστηκε στην Α­λε­ξαν­δρού­πο­λη και στην Κο­μο­τη­νή στις εκλογές, το οποίο ο­φει­λό­ταν στον πε­ριο­ρι­σμέ­νο χώ­ρο άσκησης των εκλογικών καθηκόντων των ψηφοφόρων και ε­πι­πλέ­ον στη δυ­σκολί­α της σταυ­ρο­δο­σί­ας (πά­ρα πολ­λά ψη­φο­δέλ­τια και δια­φο­ρε­τι­κός τρό­πος σταυ­ρο­δοσί­ας).

«Την ε­πό­με­νη φο­ρά θα εί­μα­στε στο δι­κό μας κτί­ριο – κι αυ­τό εί­ναι δέσμευ­ση – το ο­ποί­ο εί­ναι πο­λύ ά­νε­το κι έ­τσι δε θα πε­ρι­μέ­νουν οι συ­νά­δελ­φοι στις ου­ρές. Επιπλέον, θα ζη­τή­σου­με να γίνουν εδώ δύ­ο ε­κλο­γι­κά κέ­ντρα, για τη συ­ντό­μευ­ση της δια­δι­κα­σί­ας και το ί­διο θα κά­νου­με και στον Έ­βρο. Θα ζη­τή­σου­με και δεύ­τερο ε­κλο­γι­κό κέ­ντρο, ι­διαί­τε­ρα για τους συ­να­δέλ­φους που βρί­σκο­νται στο Βόρειο Έ­βρο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Παπαθανασίου, από τα αποτελέσματα των εκλογών, η ΔΚΜ θα εκπροσωπείται από 25 το ε­λά­χι­στο ή 26 μέ­λη στο «κοινοβούλιο» των μηχανικών σε σύνολο 48. «Να μην α­φή­νου­με όμως να εν­νο­η­θούν α­λα­ζο­νι­κές ή υ­περ­φί­α­λες συμπε­ρι­φο­ρές. Στο «κοι­νο­βού­λιό μας» α­πό τους 48 η πλειο­ψη­φί­α θα α­νή­κει στη δική μας πα­ρά­τα­ξη, αλλά αυ­τό δε ση­μαί­νει ό­τι υ­πο­χρε­ω­τι­κά θα βγά­λου­με ό­λες τις εκ­προ­σω­πή­σεις μας και ότι οι δια­κρι­τές θέ­σεις θα εί­ναι α­πό την πα­ρά­τα­ξή μας» κατέληξε.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.