3ο Φεστιβαλ Κωμωδιας

Η κωμωδία επιστρέφει και πάλι στην Ξάνθη. Μόνο που αυτή τη φορά εξαπλώνεται και στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Κομοτηνή και την Αθήνα. Αιτία του «ιού» αυτού το 3ο Φεστιβάλ Κωμωδίας, που διοργανώνεται για τρίτη φορά, φέτος στην Ξάνθη μεταξύ 24 και 30 Νοεμβρίου, με πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων, κοινό στοιχείο των οποίων είναι όπως μαρτυρά και το όνομά του φεστιβάλ, το γέλιο.

Το Φετινό τρίτο Φεστιβάλ Κωμωδίας διοργανώνεται από τους πολιτιστικούς συλλόγους «Τεχνουργείο», «Η Γέφυρα», «Οι Βάτραχοι», την “BLACK BOX art group” και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες, παραστάσεις stand-up comedy, σεμινάρια, εκθέσεις και καλεί καλλιτέχνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας για μια εβδομάδα γέλιου και δημιουργίας.

Τα μεγαλύτερα ονόματα της σάτιρας στην Ελλάδα θα βρεθούν στην Θράκη στα πλαίσια του φεστιβάλ, ενώ για όσους λόγω φόρτου εργασίας δεν τα καταφέρουν, οι διοργανωτές μερίμνησαν διοργανώνοντας “web conference” με καλεσμένους τους καλλιτέχνες του Comedy Lab, μεταξύ των οποίων και ο «δικός μας» Θρακιώτης Σίλας Σεραφείμ.

Παράσταση Stand-up comedy στην Κομοτηνή

Στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Κωμωδίας στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 21:30 στο θέατρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, παράσταση Stand-up comedy, με τους Δημήτρης Δημόπουλος και Παναγιώτης Κούδας( ο οποίος είναι και ο εμπνευστής του Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης), για πρώτη φορά μαζί σε μια μοναδική βραδιά γέλιου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Επίσης στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Φουτούρια» για παιδιά ηλικίας δημοτικού, για τα σχολεία της Κομοτηνής.

 

Εκδηλώσεις ΞΑΝΘΗ

• Κυριακή 24 Νοεμβρίου «ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»
Παράσταση stand-up comedy με τον κωμικό Γιώργο Χατζηπαύλου.
ΠΡΟΚΑΤ Πολυτεχνικής Σχολής, 21:30

• Δευτέρα 25 Νοεμβρίου Σεμινάριο Improv
Εισαγωγικό Σεμινάριο κωμικών αυτοσχεδιασμών (Improv). Στο σεμινάριο αυτό, θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε την τέχνη του Improv. Το σεμινάριο είναι για αρχάριους και δεν απαιτείτε καμμία προηγούμενη εμπερία στο Improv ή στο θέατρο.

• Τρίτη 26 Νοεμβρίου ΣΑΤΙΡΑ – Web Conference
Διαδικτυακή Συνομιλία με θέμα την Σάτιρα με καλεσμένους τους Σίλα Σεραφείμ, Διογένη Δασκάλου, Νίκος Ζαχαριάδη, Τζωρτζίνα Κακουδάκη. Η διαδικτυακή συζήτηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Comedy Lab.

• Τετάρτη 27 Νοεμβρίου THEATRE WARS
Διαγωνιστική βραδιά αυτοσχεδιαστικού θεάτρου. Συμμετέχουν 4 ομάδες από Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. H διαγωνιστική βραδιά Theatre Wars μεταξύ ομάδων Imprοv διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύνδεσμο ομάδων Improv B. Ελλάδος, BOOκοβω Improv με έπαθλο μια ημερήσια εκδρομή με ιστιοπλοϊκό σκάφος προσφορά της Aegeas Yachting.
ΠΡΟΚΑΤ Πολυτεχνικής Σχολής, 21:30

• Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 3ο Φεστιβάλ Stand Up Comedy
Σε ζωντανή σύνδεση μέσω Streaming με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θα παρακολουθήσουμε το 3ο Φεστιβάλ stand-up comedy, και θα συμμετέχουμε στην ψηφοφορία για τον νικήτή.
Ντισκοκαφενείο – Ντίλι Ντίλι- Πυγμαλίωνος Χρηστίδη 2, 21:00

• Παρασκευή 29 Νοεμβρίου Το χιούμορ στην κλασσική Μουσική
Μια multimedia μουσική παράσταση. Ένα ταξίδι σε αυθεντικά έργα κλασικών συνθετών (όχι παρωδία) μέσα απο το πρίσμα του χιούμορ που συνοδεύεται απο μια multimedia προβολή κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.
Πρωινή παράσταση για σχολεία. Βραδυνή παράσταση για το κοινό.

• Σάββατο 30 Νοεμβρίου Μαλλιά Κουβάρια
Κωμική παράσταση stand-up comedy και πάρτυ λήξης του Φεστιβάλ.
Cafe -Bar Σιδεράδικο – Κονίτσης 32, 21:30
• Παράλληλες δράσεις
– Σεμινάρια Συγγραφής & Σεναρίου
Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΩΜΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΜΗ) ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ
Από την ιδέα στο κείμενο…
Σεμινάριο Συγγραφής με την Γεωργια Χιόνη.

 

Σάββατο 23 και Κυριακή 24, 17:30
Στέκι του πολιτιστικού συλλόγου «Βάτραχοι»,
Μαυρομιχάλη 7 (1ος όροφος),
Παλιά Πόλη, απέναντι απο το Δημαρχείο Ξάνθης.

– Σεμινάρια θεάτρου για γονείς και εκπαιδευτικούς
– Θεατρικά σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς. Δημιουργικό παιχνίδι μέσα από θεατρικές αρχές.

• Σάββατο 30 Νοεμβρίου και Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.
– Έκθεση Γελοιογραφίας.
Έκθεση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για τα 30 χρόνια του ΚΕΘΕΑ.
Τριάντα (30) χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης στην Ελλάδα, και με την αφορμή αυτή το ΚΕΘΕΑ και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων διοργάνωσαν έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση και την απεξάρτηση. Η έκθεση εκτέθηκε στο Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και μεταφέρεται στην Ξάνθη για το Φεστιβάλ Κωμωδίας.
Πολυχώρος Black Box, Ανδρέου Δημητρίου 11.

Εκδηλώσεις ΚΑΒΑΛΑ

• Κυριακή 01 Δεκεμβρίου
Stand up Comedy Ensemble
Παράσταση stand Up Comedy σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Εκδηλώσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Μαλλιά Κουβάρια
Βραδιά stand-up comedy, Αυτοσχεδιασμού και συναυλία με το σχήμα Μαλλιά Κουβάρια και την συμμετοχή του συλλόγου Bloco Afro Brazil.
Πέπτη 28 Νοεμβρίου – Cafe Bar Κυβερνείο – 22:00

Εκδηλώσεις ΑΘΗΝΑ

Ένα τσιγάρο χρόνος
Πρώτη Παράλληλη Εκδήλωση του 3ου Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης στην Αθήνα!
Το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη φιλοξενεί την έκθεση κόμιξ “Ένα τσιγάρο χρόνος” των Τάσο Παπαϊωάννου και Ηλία Κυριαζή, που εκτέθηκε στο 2ο φεστιβάλ Κωμωδίας.
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, 18:00 – 22:00
www.mcf.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.