33η Εθελοντικη Ομαδικη Αιμοδοσια

Την 33η Εθελοντική Ομαδική Αιμοδοσία διοργανώνει την Παρασκευή και το Σάββατο στις 27 και 28 Μάη στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανωλά Κούρτη. Θεσμός πλέον οι εαρινές αυτές εκδηλώσεις του Συλλόγου στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούνται και εγγραφές δωρητών οργάνων σώματος και μυελού των οστών αλλά και σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διοργανώνεται διάλεξη το Σάββατο στις 7:30 στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου με θέμα «Μεταμόσχευση καρδιάς με ομιλητή το Δαυίδ Συμεωνίδη αναπληρωτή διευθυντή καρδιολογικής κλινικής Νοσοκομείου Καβάλας. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της εκπαιδευτικού Δέσποινας Λαζαρίδου – Ντουνιαπλέν, δωρήτριας όλων των οργάνων σώματος και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μιλώντας στον ΠτΘ ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μηλιόπουλος Αλέξανδρος ανέφερε ότι στα πλαίσια εορτασμού των 17 χρόνων προσφοράς του Συλλόγου έχουν γραφτεί μέλη περισσότεροι από 2000 αιμοδότες και περισσότεροι από 2000 δωρητές οργάνων σώματος. «Ασχολούμεθα και συστηματικά με την δωρεά οργάνων σώματος και είναι η ένατη εκδήλωση που κάνουμε και την αφιερώνουμε σε αυτούς. Σκοπός της εκδήλωσης αυτής την οποία αφιερώνουμε στην μνήμη της αείμνηστης νηπιαγωγού Δέσποινας Λαζαρίδου, είναι να διαδώσουμε την ιδέα της δωρεάς οργάνων σώματος. Η εν λόγω νηπιαγωγός, η οποία σημειωτέον ήταν μόνο 48 ετών, πέρσι δώρισε όλα τα όργανα του σώματος της και έσωσε 8 ανθρώπινες ζωές. Είναι από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις που συνέβησαν στην χώρα μας. Η εκδήλωση αυτή θα γίνει το Σάββατο στις 28 Μαΐου στις 7.30 στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της πόλης μας».

Όπως τονίζει ο κ. Μηλιόπουλος για όλους όσους εργάζονται σε τέτοιους συλλόγους η προσφορά αίματος και η δωρεά οργάνων σώματος είναι το υψηλότερο έργο αλληλεγγύης. «Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη δωρεά οργάνων σώματος γιατί πιστεύουμε ότι η απόφαση της δωρεάς οργάνων προσφιλούς προσώπου αποτελεί ανθρώπινη υπέρβαση. Είναι μια πράξη που ξεπερνάει τα όρια της ανθρώπινης λογικής, είναι μια πράξη που ξεπερνάει τα όρια του ψυχικού μεγαλείου και αγγίζει τα όρια του θείου με την έννοια ότι ο πρώτος αιμοδότης και ο πρώτος δωρητής σώματος ήταν ο ίδιος ο Χριστός. Γι’ αυτό και τέτοιες πράξεις φέρνουν στη μνήμη μας τους στίχους του ποιητή μας, « Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Και θα ήθελα σε όλούς τους αναγνώστες σας να αφιερώσω τα δυο συνθήματα του Συλλόγου μας. Το ένα αναφέρεται γενικά στην προσφορά αιμοδοτών και δωρητών οργάνων, «όποιος παίρνει γεμίζει τα χέρια του, όποιος προσφέρει γεμίζει την ψυχή του» και το άλλο που αποκλειστικά αναφέρεται στη δωρεά οργάνων σώματος, «μην κρατάς τα όργανα του σώματος σου για τους ουρανούς. Οι ουρανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρειαζόμαστε στη γη».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.