170 δρασεις για το βιβλιο υλοποιηθηκαν στον Εβρο

Εκατόν εβδομήντα δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν το βιβλίο και την ανάγνωση υλοποιήθηκαν το τρίμηνο Μαρτίου- Μαΐου 2006 στον Έβρο, στο πλαίσιο του δεκαετούς (1995-2005) πιλοτικού προγράμματος για την προώθηση της ανάγνωσης και τον εκσυγχρονισμό των βιβλιοθηκών, που παρατάθηκε έως τα τέλη του 2006.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στον Έβρο από το υπουργείο Πολιτισμού ,το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, τη Νομαρχία, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και 13 βιβλιοθήκες των ΟΤΑ.

Για την υλοποίηση των 170 δράσεων συνεργάστηκε η Επιτροπή Κοινωνικού Τομέα και Παιδείας του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου και τα τμήματα πολιτιστικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις δραστηριότητες συμμετείχαν 13.178 πολίτες, από τους οποίους οι 9.584 ήταν μαθητές των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, οι 3.594 ήταν ενήλικες και οι 721 εκπαιδευτικοί. Μάλιστα, για την αρτιότερη οργάνωση των εκθέσεων και την καλύτερη πληροφόρηση των αναγνωστών, οι συλλογές ενισχύθηκαν με βιβλία αξίας 58.500 ευρώ, ενώ τις εκθέσεις βιβλίου, εκτός από τους τακτικούς επισκέπτες των βιβλιοθηκών, επισκέφθηκαν 5.322 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Με την υλοποίηση των ενισχυτικών -στην ανάγνωση- δράσεων δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες του νομού Εβρου να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας των βιβλιοθηκών,να διαγωνισθούν δοκιμάζοντας το ταλέντο τους στη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και να συναντηθούν με περισσότερους από 30 συγγραφείς, ποιητές, εικονογράφους και παραμυθάδες, να συζητήσουν για τα βιβλία που διάβασαν, να προσεγγίσουν ουσιαστικότερα το βιβλίο και να ανακαλύψουν τη γοητεία της ανάγνωσης μέσα από δραματοποιημένες παρουσιάσεις γεμάτες ήχο, χρώματα και φαντασία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.