?????????? ????? ??? ????????? ??? ??? ?????????, ?. ?. ????

Σήμερα Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2001, στις 11 το πρωί και στη βιβλιοθήκη του ΙΕΚ Κομοτηνής, ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. κ. Θόδωρος Μούχτσης έδωσε συνέντευξη Τύπου για το θεσμό των υποτρόφων σπουδαστών στην αρχική επαγγελματική κατάρτιση.

Ο Ο.Ε.Ε.Κ., συνεχίζοντας την πολιτική της επιβράβευσης των αριστούχων σπουδαστών και την κοινωνική μέριμνα για τους οικονομικά ασθενέστερους καταρτιζόμενους, διένειμε το ποσό του 1.817.140 δρχ.

Σχετικά με τις υποτροφίες των σπουδαστών του Ι.Ε.Κ. Κομοτηνής, ο κ. Θ. Μούχτσης ανακοίνωσε τις 29 υποτροφίες, εκ των οποίων 18 είναι κοινωνικής μέριμνας (Β΄ Κατηγορίας υποτροφίες) και 11 είναι των πρωτευσάντων υποτρόφων.

Όσον αφορά το θεσμό αυτό, ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. Κομοτηνής, κ. Μούχτσης σημείωσε πως «είναι ένας θεσμός που λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια και ενθαρρύνει τους σπουδαστές ώστε να απαλλαγούν από την τυχόν καταβολή των διδάκτρων.

Εξάλλου, ο θεσμός αυτός στηρίζει τους οικονομικά αδύνατους σπουδαστές, τους ενισχύει έστω και με αυτό το ποσό της υποτροφίας για να βοηθάει ο Οργανισμός στο βαθμό αυτό.»


Στη συνέχεια ο κ. Μούχτσης ανέφερε πως πιστεύει στο ότι «ο υπότροφος της πρώτης κατηγορίας, που παίρνει λεφτά, αισθάνεται ότι αμείβεται για τους κόπους του, αλλά και η δεύτερη κατηγορία αισθάνεται μια μικρή ανακούφιση από πλευράς οικονομικής ενίσχυσης» και συνέχισε «ο θεσμός αυτός θα συνεχιστεί, ίσως και βελτιωθεί, δηλαδή στην κατεύθυνση να παίρνουν περισσότεροι σπουδαστές υποτροφία».

Πάντως, το Ι.Ε.Κ. Κομοτηνής είναι ένα Ινστιτούτο, σύμφωνα με τον κ. Μούχτση, το οποίο πιστεύει ότι δίνει τις περισσότερες υποτροφίες σε αριθμό από όλα τα Ι.Ε.Κ. της περιοχής, σε κάθε εξάμηνο και θα συνεχίσει αυτή την διαδικασία.

Όπως δήλωσε ο κ. Μούχτσης, «η υποτροφία είναι 65.000 δρχ. στο χέρι και άλλες 65.000 είναι απαλλαγή από το επόμενο εξάμηνο που θα έπρεπε να καταβάλλει τα δίδακτρα».

Εν κατακλείδι, ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. Κομοτηνής κ. Θ. Μούχτσης υπενθύμισε ότι «αύριο 28 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πιστοποίηση. Η πιστοποίηση γίνεται δύο φορές το εξάμηνο εδώ στην Κομοτηνή, για όλα τα Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και αρχίζει γύρω στις 15 Νοεμβρίου με πρόγραμμα, το οποίο θα μας αποστείλει η Κεντρική Διοίκηση του Ο.Ε.Ε.Κ.».

Φέτος στο πρώτο εξάμηνο λειτουργούν δύο τμήματα στις εξής ειδικότητες:

1. Μηχανογραφημένο λογιστήριο.

2. Διοικητικό οικονομικό στέλεχος επιχειρήσεων.


Οιλλες ειδικότητες (Ψύξη αερισμού – κλιματισμού, Υπάλληλος μπαρ και βοηθός εστιατορικής τέχνης) που ενέκρινε το Δ.Σ. του Ι.Ε.Κ. Κομοτηνής, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος.

Μετά από την συνέντευξη Τύπου, σε είκοσι εννέα δικαιούχους, καταρτιζόμενους του Ι.Ε.Κ. Κομοτηνής, επιδόθηκαν υποτροφίες για το εαρινό εξάμηνο 2000.

Τα ονόματα των πρωτευσάντων υποτρόφων (Είδους Α΄)

1. Γαβρηιλίδου Ειρήνη

2. Ζαχαροπούλου Χρύσα

3. Παπαχαραλάμπου Μαρία

4. Βασιλειάδου Μαρία

5. Δημητριάδου Αθανασία

6. Παπατσαρούχα Μαρία

7. Κουτρουμανίδου Γεωργία

8. Ουρεϊλίδου Ευδοκία

9. Βουλγαρίδης Ελευθέριος

10. Καμαρά Αικατερίνη

11. Γκουμπίλη Κωνσταντινιά

Υπότροφοι με κοινωνικά κριτήρια (Είδους Β)

1. Γκισσά Μαρίνα

2. Μακρίδου Κατερίνα – Λουίζα

3. Στοφορίδου Όλγα

4. Φραγκάκη Δήμητρα

5. Γεωργιάδου Ζωή

6. Δεμίση Αρχοντία

7. Κιλινκαρίδου Ελένη

8. Ούτου Αικατερινη

9. Τριανταφυλλίδης Γιάνης

10. Δαρίδης Σταύρος

11. Εμίν Χουσείν

12. Καρακύργιος Δημήτριος

13. Παρασκελίδου Ειρήνη

14. Καζακίδης Χρήστος

15. Μουράτ Μετίν

16. Αλή Οσμάν Τζανάν

17. Ναθαναηλίδου Βασιλική

18. Χριστοφόρου Αλεξάνδρα – Αλεξία

Παπαδοπούλου Μαρία

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.