10ο Διεθνες Φεστιβαλ Χορου στην Αλεξανδρουπολη

Για 10η συνεχόμενη χρόνια ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Αργώ» διοργανώνει το INTERNATIONAL AEXANDROUPOLIS DANCE FESTIVAL με τη συμμετοχή χορευτών που έχουν διακριθεί σε λάτιν χορούς από τη Γεωργία, την Αρμενία και τη Βουλγαρία. Κατά την διάρκειά του επίσης θα παρουσιασθούν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου «Σπάρτακος» που θα χορέψουν θρακιώτικους χορούς, του Συλλόγου «Αλέξιος Κομνηνός» που θα χορέψουν ποντιακούς χορούς και του Συλλόγου ΕΜΟ Αρμενίων Κομοτηνής.

Στόχοι της εκδήλωσης

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είχε ως αρχικούς στόχους πρώτον να προάγει τον αθλητικό χορό στον τόπο, δεύτερον να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ευγενή αθλήματα, που συνδυάζει την άσκηση με την τέχνη και τρίτον να δώσει το έναυσμα στις αρχές να συνδράμουν στις προσπάθειες του συλλόγου να προάγει τον πολιτισμό αρχής γενομένης με την εξασφάλιση κατάλληλου χώρου για τη διεξαγωγή των μαθημάτων χορού και για την προπόνηση των αθλητών – μελών του συλλόγου.

«Απώτερος αρχικός στόχος του Συλλόγου ήταν η καθιέρωση με την πάροδο του χρόνου του συγκεκριμένου φεστιβάλ ως θεσμού και η εξέλιξή του σε ένα πανελλήνιο αλλά και διεθνές αθλητικό – καλλιτεχνικό γεγονός, που θα προβάλλει την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Σημερινός στόχος είναι να προάγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την πόλη μας, την Αλεξανδρούπολη, και όλα τα προϊόντα που παραγώνια στον τόπο μας στο εξωτερικό. Αυτό το πετυχαίνουμε καλώντας αθλητές και την ομάδα υποστήριξης τους από διάφορες χώρες, διοργανώνοντας τέτοιες εκδηλώσεις κάθε χρόνο και έχοντας την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας και των χορηγών μας. Όλοι μαζί αγκαλιάσαμε με ενθουσιασμό αυτά τα 10 χρόνια την εκδήλωση INTERNATIONAL ALEXANDROUPOLIS DANCE FESTIVAL. Έτσι η εκδήλωση απέκτησε το επίπεδο που βρίσκεται τώρα έχοντας ως καλεσμένους τα τελευταία ειδικά χρόνια κυρίως πρωταθλητές Latin Dance από διάφορες χώρες» δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου «Αργώ», Έλενα Τατεβοσιάν υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται «για εκδήλωση που αγαπήθηκε από την κοινωνία και απέδειξε πως αποτελεί ανάγκη για τον τόπο μας. Αν και ξεκίνησε από μια απλή ιδέα εξελίχθηκε στη διάρκεια αυτών των 10 χρόνων σε έναν υπέροχο πολιτισμικό γεγονός και θεσμό για την πόλη μας. Η εκδήλωση είναι ένας καλός συνδυασμός αθλητισμού, χορού, πολιτισμού και εθελοντισμού. Η συνεχής υποστήριξη της κοινωνίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των χορηγών αποδεικνύει πως οι ίδιοι οι Αλεξανδρουπολίτες διοργανώνουν αυτήν την υπέροχη εκδήλωση. Για ακόμη μια χρόνια καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να απολαύσουν δύο εκδηλώσεις γεμάτες χορό, μουσική, πάθος και λάμψη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.