1 τρις οι επιδοτησεις για τους Αγροτες

Μέσω τραπεζικών λογαριασμών θα γίνεται από το 2002 η καταβολή του 1 τρις το χρόνο, που είναι το ύψος των επιδοτήσεων των αγροτών, μετά τη δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης και Πληρωμών των κοινοτικών επιδοτήσεων, από την ενοποίηση της Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης Επιδοτήσεων του υπουργείου Γεωργίας με διάφορους οργανισμούς (όπως βάμβακος, ελαιολάδου και καπνού).

Η αξιοπιστία και η διαφάνεια στη διαχείριση των επιδοτήσεων και η γρήγορη καταβολή τους, είναι οι δύο στόχοι του νέου ενιαίου και αποκεντρωμένου φορέα, σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας, Γιώργο Ανωμερίτη.

Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο όλοι οι παραγωγοί θα εισπράττουν τις επιδοτήσεις τους από κατάθεση, η οποία θα γίνεται απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό, χωρίς τη μεσολάβηση κανενός και επί των επιδοτήσεων αυτών δεν θα γίνεται καμία κράτηση.

Επίσης όλοι οι αγρότες που παίρνουν ενίσχυση μέχρι 1.250 ευρώ, θα απαλλάσσονται από την προσκόμιση δικαιολογητικών. Δηλαδή για το 50%-60% των γεωργών, θα αρκούν τα δικαιολογητικά που έχουν καταθέσει τα τελευταία τρία χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.