ΘΛΕ και Ξανθιωτικο Καρναβαλι 2021: Θα …ξεφαντωσουμε με βιντεακια

Αντί για παρέλαση…καρναβαλική αιμοδοσία από τους συλλόγους την ημέρα της Αποκριάς

Διαδικτυακά θα μεταδοθεί και το κάψιμο του Τζάρου – Θα στολιστούν κάποια σημεία της πόλης με μασκαράδες

 
Διαδικτυακό θα είναι φέτος το Ξανθιώτικο Καρναβάλι και οι Θρακικές Λογογραφικές Γιορτές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εμπρός» ο κορωνοϊός δεν άφησε περιθώρια για εκδηλώσεις και παρελάσεις και έτσι για 2 η συνεχόμενη χρόνια το Ξανθιώτικο Καρναβάλι δεν θα είναι όπως το ξέρουμε 55 χρόνια, αλλά με ζωντανή την ελπίδα ότι θα είναι και η τελευταία!

Αποκριάτικο ξεφάντωμα με …βιντεάκια φέτος ελέω κορωνοϊού

Όπως αποκάλυψε στην «Εμπρός» ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί και περιλαμβάνει εκδηλώσεις και συναυλίες αλλά όλες διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης.
 
Ειδικότερα: Την έναρξη του Καρναβαλιού θα πραγματοποιήσει με ομιλία του στις 28 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης. Η ομιλία θα καταγραφεί σε βίντεο και θα μεταδοθεί διαδικτυακά. Στην συνέχεια κάθε σύλλογος θα παρουσιάσει το δικό του βίντεο που θα έχει ετοιμάσει. Αναμένεται να δούμε πολλά σατυρικά σκετς από συλλόγους.

Επίσης θα μεταδοθεί την ίδια μέρα η ομιλία του φιλόλογου συγγραφέα Θανάση
Μουσόπουλου με θέμα «Ο Διόνυσος και οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές».

2 διαδικτυακές συναυλίες και τα βίντεο των σχολείων

Επίσης σύμφωνα με το πρόγραμμα τα σχολεία θα συμμετέχουν καταγράφοντας σε βίντεο δράσεις τους και στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα ενώ θα μεταδοθούν 2 συναυλίες από τοπικά σχήματα όπως οι Underhill west κ.α. Επίσης θα μεταδοθεί θεατρική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό αμφιθέατρο και θα εγγραφεί σε βίντεο .

Αντί για παρέλαση …καρναβαλική αιμοδοσία από τους συλλόγους την ημέρα της Αποκριάς 

Την ημέρα της παρέλασης την Κυριακή 14 Μαρτίου έχει οριστεί… καρναβαλική αιμοδοσία στο φουαγιέ του δημοτικού αμφιθέατρου και οι σύλλογοι αντί να παρελάσουν με τις στολές τους θα δώσουν αίμα για καλό σκοπό.

Διαδικτυακά θα μεταδοθεί και το κάψιμο του Τζάρου

Η βιντεοσκόπηση της τελετής θα γίνει τις προηγούμενες μέρες χωρίς παρουσία κόσμου ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και το έθιμο του Τζάρου θα μεταδοθεί στις 7 ή ώρα της Κυριακής, τότε που γινόταν δηλαδή.

Έκθεση φωτογραφίας για τα 50 χρόνια ΘΛΕ

Παράλληλα στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας
ασπρόμαυρης και έγχρωμης. Το θέμα των φωτογραφιών απεικονίζει το Ξανθιώτικο
Καρναβάλι και τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές από την γέννησή τους έως και σήμερα. Οιφωτογρα φίες είναι από το αρχείο του γιατρού Στάθη και εκ των πρωτεργατών των γιορτών, του Νασσόπουλου, του Ανδρέου , της Οικοκυρικής Σχολής, του Τάσου Τεφρωνίδη και Σαμπάν Ραμαντάν.

Θα στολιστούν κάποια σημεία της πόλης με μασκαράδες

Τέλος όπως ανέφερε ο κ. Ασκαρίδης θα στολιστούν επιλεκτικά κάποια σημεία της πόλης με αποκριάτικες φιγούρες ώστε να δίνουν μια νότα Αποκριάς και εξέφρασε την ελπίδα: «Ας ευχηθούμε του χρόνου να διοργανώσουμε το καρναβάλι μας όπως το ξέραμε και καλύτερο όπως αρμόζει στον θεσμό μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.