Συρροη κρουσματων σε παιδικη κατασκηνωση στην Καβαλα

Συναγερμός έχει σημάνει για συρροή κρουσμάτων σε παιδική κατασκήνωση στην Καβάλα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, στην κατασκήνωση που βρίσκεται στο Ορφάνι του Δήμου Παγγαίου, το βράδυ του Σαββάτου διαγνώστηκαν 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Εκκενώθηκαν 14 βαγόνια και όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό απομακρύνθηκαν από την κατασκήνωση. Η κατασκήνωση εξέδωσε και ανακοίνωση και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι διαπιστώθηκαν κάποια επιβεβαιωμένα κρούσματα, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό.

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Η κατασκήνωση Τσαφ Τσουφ λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια, έχοντας σαν κύριο μέλημά της όχι μόνο την ασφάλεια των κατασκηνωτών της αλλά και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους γονείς. Στο πλαίσιο αυτής της ειλικρινούς σχέσης και επικοινωνίας με τους γονείς και τους συνεργάτες μας, νιώθουμε το χρέος να ενημερώσουμε με κάθε λεπτομέρεια για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στην κατασκήνωση του Ορφανίου Καβάλας τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της 2ης κατασκηνωτικής περιόδου που διανύουμε και παρά το γεγονός ότι εφαρμόσαμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα προσέλευσης των κατασκηνωτών και λειτουργίας της κατασκήνωσης υπό τις παρούσες συνθήκες (υποχρεωτικό rapid test κατά την είσοδο και ερωτηματολόγιο ανίχνευσης, απαγόρευση επισκεπτηρίου, rapid test σε όλους τους ανεμβολίαστους εργαζομένους, λειτουργία της κατασκήνωσης σε μικρές ομάδες – κοινότητες, αποφυγή συγχρωτισμού – στο μέτρο του εφικτού – σε κοινόχρηστους χώρους, αυστηρή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου στο ιατρείο και το αναρρωτήριο, συστηματική απολύμανση στους χώρους υγιεινής και στην κουζίνα, εκπαίδευση προσωπικού), κατόπιν των προβλεπόμενων ελέγχων που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκαν κάποια επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19.

Την Τετάρτη 21/07 στο πλαίσιο του υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) κατασκηνωτών και εργαζομένων, προέκυψαν αρκετές περιπτώσεις με θετικό αποτέλεσμα. Οι κατασκηνωτές και το προσωπικό με το θετικό αποτέλεσμα απομακρύνθηκαν, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, την ίδια στιγμή από την κατασκήνωση. Την επόμενη ημέρα (Πέμπτη 22/07) επικοινωνήσαμε άμεσα με τη Διεύθυνση Υγείας του Νομού Καβάλας, τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημερώσαμε για τα δεδομένα που είχαμε συλλέξει και ακολουθήσαμε τις οδηγίες τους για τις επόμενες ενέργειές μας. Ο προληπτικός έλεγχος συνεχίστηκε σε όλους τους παρόντες στην κατασκήνωση και κατά τη διάρκεια της ημέρας ήρθαν τα πρώτα μηνύματα για επιβεβαιωμένα κρούσματα»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.