Ραγδαια αυξηση των μεταναστευτικων ροων.

Τρία περιστατικά την Τρίτη σε Έβρο και Σαμοθράκη

Την αύξηση των μεταναστευτικών ροών και την όξυνση του προβλήματος μαρτυρούν τρία περιστατικά σύλληψης διακινητών, που καταγράφηκαν στη Θράκη και συγκεκριμένα σε Έβρο και Σαμοθράκη, την Τρίτη.

Στον Έβρο

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην παρέβρια περιοχή του Δίλοφου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 22, 20 και 16 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα συνολικά σε δεκατρείς μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν με πλαστικές βάρκες.
Με τη σύλληψη των τριών δραστών, απετράπη η είσοδος στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους 55 μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους ! Οι βάρκες κατασχέθηκαν ενώ οι διακινητές θα αποσταλλούν αρμοδίως.

Στη Σαμοθράκη

Την ίδια μέρα, 32 παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί και ο 30χρονος αλλοδαπός διακινητής τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή “ΡΕΜΑ ΑΓΚΙΣΤΡΟΣ” ν. Σαμοθράκης , από στελέχη του Λιμενικού.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Επίσης, 16 μετανάστες εντοπίστηκαν λίγες ώρες νωρίτερα στη δυτική χερσαία ζώνη λιμένα Αλεξανδρούπολης, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Οι μετανάστες συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.