Προσφυγη Mega κατα N.Παππα για τις αδειες με υπογραφη Στ.Ψυχαρη

Προδικαστική προσφυγή κατά της διαδικασίας για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών έκανε το Mega, επιδιώκοντας να ανακόψει την διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας

Πρόκειται για ένα είδος εξώδικης προσφυγής που στρέφεται προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ως αναθέτουσα αρχή, με αίτημα την αναστολή της εξέλιξης της διαδικασίας αδειοδότησης. Η σύνταξή της έγινε στις 22 Απριλίου και υπογράφετι από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Mega Στ.Ψυχάρη, όπως γράφει σήμερα η Αυγή.
 
Η εξέλιξη αυτή από την πλευρά της Τηλέτυπος φέρεται να εντάσσεται σε σειρά νομικών κινήσεων που προσπαθεί να υλοποιήσει το Mega, εκμεταλλευόμενο τις δυνατότητες που του παρέχει το ισχύον καθεστώς, σε μία προσπάθεια προστασίας των συμφερόντων του.
 
Εάν απορριφθεί ρητά ή σιωπηρά, ένα 15νθήμερο μετά το Mega εκτιμάται ότι θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να παγώσει η διαδικασία. Το ίδιο αναμένεται, κατά πληροφορίες, και από άλλους σταθμούς.
 
Πέραν του έννομου συμφέροντος να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, ουσιαστικά η προσπάθεια αφορά και την μετακύλιση ευθυνών για την κακοδιαχείριση που οδήγησε στην σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση το κανάλι, όπως και την άρνηση των μετόχων να το στηρίξουν που αποκλείουν τη δυνατότητα ευνοϊκής μεταχείρισης για τον τραπεζικό του δανεισμό, αλλά και τη διεκδίκηση μίας από τις νέες άδειες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.