«Πολιτικη νικη» και τελος στην απεργια πεινας μετα απο 323 ημερες για τον Ιμπραημ Γκιοκτσεκ των Grup Yorum

Oι Grup Yorum ανακοίνωσαν ότι το μέλος του, Ιμπραήμα Γκιοκτσέκ, σταματάει μετά από 323 ημέρες την απεργίας πείνας, καθώς οι τουρκικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημά τους να πραγματοποιήσουν συναυλία

Αιτήματα του συγκροτήματος ήταν να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του συγκροτήματος, να μπορούν να δίνουν ελεύθερα τις συναυλίες τους και να μην γίνονται επιθέσεις στο πολιτιστικό τους κέντρο.

«Η αντίστασή μας πέτυχε μια πολιτική νίκη. Όλος ο κόσμος άκουσε για την αντίστασή μας. Ελπίζουμε ότι η αίτηση για άδεια της πραγματοποίησης των συναυλιών μας (οι οποίες είχαν απαγορευτεί από την τουρκική κυβέρνηση), θα έχουν θετική κατάληξη», είχε δηλώσει τη Δευτέρας το συγκρότημα κατά την κατάθεση της αίτησης.

Η υπεύθυνη του Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία Σεμπνέμ Κορούρ Φινσανσί έκανε την ακόλουθη δήλωση έξω από την οικία του ακτιβιστή:
«Η ζωή νίκησε. Δηλώσαμε πως τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα. Έχουμε προσπαθήσει ώστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, στο οποίο θα μπορούν ελεύθερα να τραγουδάνε τα παραδοσιακά τους τραγούδια και να συνεχίσουν τον αγώνα τους».Σε δήλωσή της η οικογένεια του Γιοκτσέκ ευχαριστεί όσους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Απριλίου κατέληξε ο επίσης απεργός πείνας 28χρονος Μουσταφά Κοτσάκ, ενώ ένα μήνα πριν έχασε τη ζωή της και η απεργός πείνας Χελίν Μπολέκ, τραγουδίστρια των Grup Yorum και σύντροφος του Γκοκτσέκ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.