Πεθανε ο Scott Weiland, ο πρωην frontman των Stone Temple Pilots

Τα ξένα μέσα μεταδίδουν πως ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στο λεωφορείο της μπάντας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του

Ο πρώην frontman του ροκ συγκρότημα Stone Temple Pilots, Scott Weiland πέθανε σε ηλικία 48 ετών.

Ο μάνατζερ του τραγουδιστή, Tom Vitorino, επιβεβαίωσε το θάνατό του το βράδυ της Πέμπτης μέσω instagram και δήλωσε πως ο Weiland πέθανε στον ύπνο του, κατά τη διάρκεια μιας στάσης της περιοδείας του στη Μινεσότα, όπου ήταν με την μπάντα του, Wildabouts.

Το BBC αναφέρει πως ο Weiland είχε ιστορικό προβλημάτων με ναρκωτικά ενώ το ΤΜΖ μετέδωσε πως ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στο λεωφορείο με το οποίο μετακινούνταν αυτός και η μπάντα του, έξω από ένα μοτέλ, κοντά στον χώρο όπου το συγκρότημα επρόκειτο να παίξει.

Η ηθοποιός Juliette Lewis ήταν από τους πρώτους που απέτισαν φόρο τιμής στον τραγουδιστή γράφοντας στο Τwitter πως τα νέα τη συγκλόνισαν και πως ο Scott «ήταν μια μοναδική περίπτωση δύναμης στη σκηνή». Το ΤΜΖ δημοσίευσε και φωτογραφίες από το λεωφορείο στο οποίο ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός, οι οποίες δείχνουν αστυνομικούς και περιπολικά και έχουν αποκλείσει το χώρο. Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά και αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση. To πρωί της Παρασκευής, η επίσημη σελίδα του καλλιτέχνη στο Facebook προχώρησε σε ένα status update με το οποίο επιβεβαίωνε την είδηση:

«Scott Weiland, best known as the lead singer for Stone Temple Pilots and Velvet Revolver, passed away in his sleep while… Δημοσιεύτηκε από Scott Weiland στις Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015»

Ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε πρόβλημα εθισμού στα ναρκωτικά και είχε κάνει αρκετές απόπειρες απεξάρτησης. Γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, και μαζί με τους αδελφούς Robert και Dean DeLeo δημιούργησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 τους Stone Temple Pilots. H μπάντα έκανε παγκόσμια επιτυχία σύντομα, αλλά λίγα χρόνια μετά άρχισαν οι εσωτερικές διαμάχες των μελών της που οδήγησαν τον Weiland σε αναζήτηση άλλης μουσικής οικογένειας. Το 2002 συμπορεύτηκε με τον Slash, τον κιθαρίστα των Guns N Roses και μαζί δημιούργησαν μια νέα μπάντα, τους Velvet Revolver.

Ωστόσο, το πρόβλημα της εξάρτησης του τραγουδιστή στα ναρκωτικά άρχισε να γίνεται όλο και πιο έντονο, δημιουργώντας πολλά προβλήματα και στη καριέρα του. Το 1995, ο τραγουδιστής καταδικάστηκε για την αγορά κρακ σε αστυνομική επιτήρηση. Είχε φυλακιστεί το 1999 για παραβίαση της επιτήρησης του, μετά την καταδίκη του για κατοχή ηρωίνης το 1998, και τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2003, καταδικάστηκε σε αστυνομική επιτήρηση τριών ετών και πάλι για κατοχή ναρκωτικών. Το 2008, καταδικάστηκε σε οκτώ ημέρες στη φυλακή επειδή συνελήφθη να οδηγεί σε κατάσταση μέθης.

Πέθανε ο Scott Weiland, ο πρώην frontman των Stone Temple Pilots Όλα αυτά οδήγησαν στη διάλυση της μπάντας, με τα άλλα μέλη να τον κατηγορούν ως υπαίτιο εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Ο Scott Weiland επέστρεψε μερικά χρόνια αργότερα στο μουσικό στερέωμα με απόπειρα για νέα, σόλο καριέρα και το 2012 σχημάτισε μαζί με άλλους μουσικούς τη δική του μπάντα με την οποία περιόδευε μέχρι και το θάνατό του, τους The Wildabouts.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.