Παρεμβαση Κυρτσου στο Ευρωκοινοβουλιο για εμπλοκη της Αλ. Μπακογιαννη σε εξαγορα διυλιστηριου

Πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times για τον καταδικασμένο μεγιστάνα, Μπένι Στέινμετζ, που συνδέεται με το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ιταλίας, αναφέρει ότι η Αλεξία Μπακογιάννη κατέχει μετοχές της GOI Energy με έδρα την Κύπρο. Ο Στέινμετζ είχε ταξιδεύσει στη Ρώμη και το Μιλάνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022 για να συζητήσει με δικηγόρους και συμβούλους μια προσφορά 1,5 δισ. ευρώ για το διυλιστήριο, σύμφωνα με άτομα με γνώση των συναντήσεων, που επικαλούνται FT, και υποστηρίζουν πως ο ίδιος συνοδευόταν από την Αλεξία Μπακογιάννη σε αυτά τα ταξίδια. Η ίδια τον βοήθησε επίσης στην Κύπρο ως σύμβουλος επικοινωνίας του.

 Ο Γιώργος Κύρτσος αναφέρθηκε στο θέμα, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης στο Στρασβούργο για τα ευρήματα της έρευνας Cyprus Confidential της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).

Ο ευρωβουλευτής του Renew Europe τόνισε πως ακόμα και η εφαρμογή κυρώσεων οδηγεί σε αμφιλεγόμενες καταστάσεις φέρνοντας ως παράδειγμα την εξαγορά του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της Ιταλίας, το οποίο «για να φύγει από τον έλεγχο ρωσικής εταιρείας κατέληξε στον έλεγχο ενεργειακού ομίλου που ελέγχεται από γαλλοϊσραηλινό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για απάτες σε Ρουμανία και Ελβετία».

«Πήρε το σημαντικότερο διυλιστήριο της Ιταλίας, ενώ η Ελληνική και η Κυπριακή Δικαιοσύνη αρνήθηκαν να εφαρμόσουν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του που εξέδωσε η Ρουμανία. Επενδυτής στην εταιρία του και συνεργάτης του η ανιψιά του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Μπακογιάννη. Ζητούνται αποτελεσματικότητα, συνέπεια, ήθος» είπε ο κ. Κύρτσος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.