Πανηγυρισμοι Μπογδανου – Βρουτση για την καταργηση της εγκυκλιου αποδοσης ΑΜΚΑ σε αλλοδαπους

Με μία «πανηγυρική» φωτογραφία και το σύνθημα «Λευτεριά στον ΑΜΚΑ» συνόδευσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος την απόφαση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να ανακαλέσει την εγκύκλιο για την απλοποίηση των διαδικασιών απόδοσης ΑΜΚΑ σε μετανάστες, αιτούντες άσυλο και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε μία από τις πρώτες αποφάσεις του προχώρησε στην ανάκληση της εγκυκλίου της προκατόχου του για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους.
 
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος διευκόλυνε τους μετανάστες, τους αιτούντες διεθνούς προστασίας και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα να λάβουν ΑΜΚΑ. Η διαδικασία διευκόλυνε την ενσωμάτωση αυτών των κατηγοριών στην ελληνική κοινωνία καθώς τους παρείχε πρόσβαση σε μια σειρά δικαιωμάτων, όπως η υγεία, η παιδεία και η εργασία.
 
Προς υποστήριξη της απόφασης Βρούτση, ο πρώην δημοσιογράφος που ακόμα δηλώνει εκδότης ηλεκτρονικού μέσου, δημοσίευσε φωτογραφία από πανηγύρι στη Νάξο με τον υπουργό Εργασίας στο πλευρό του, στην οποία κάνει το σήμα της νίκης και τη συνοδεύει με τη λεζάντα «Λευτεριά στον ΑΜΚΑ».
 
Δείτε την ανάρτηση του Κ. Μπογδάνου:
 

Πηγή: thepressproject.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.