Μικρος ομογενης ολοκληρωσε σε τρεις μονο ημερες, ομοιωμα του Τιτανικου

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Lego, το παιχνίδι αυτό είναι για ενήλικες και έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας

Με μεγάλη υπομονή και επιμονή ο 11χρονος Νικόλαος Καλογρίδης έφτιαξε παιχνίδι με τουβλάκια Lego με 9090 κομμάτια σε μόλις τρεις ημέρες. Ο λιλιπούτειος κατασκευαστής την ημέρα των Χριστουγέννων πήρε δώρο ένα κουτί με σετ από τουβλάκια Lego και ξεκίνησε να το κατασκευάζει και να διαθέτει όλη του την ενέργεια σε αυτό το παζλ, που σύμφωνα με τους κατασκευαστές του είναι οικογενειακό παιχνίδι και συνήθως χρειάζεται πάνω από μια εβδομάδα για την ολοκλήρωσή του. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη στον μικρό ομογενή, ο οποίος παρακολουθεί την έκτη τάξη, και είναι γιος τους ιερατικού  προϊσταμένου του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου στην Τζαμάικα, πατέρα Κωνσταντίνου Καλογρίδη, αφού το ολοκλήρωσε σε τρεις μόνο ημέρες.

Για το τόσο αξιοθαύμαστο επίτευγμα του Νικόλα, μίλησε ο πατέρας του μικρού, π. Κωνσταντίνος εξηγώντας το χρονικό της κατασκευής, αλλά λέγοντας πόσο περήφανος είναι για το παιδί του.

«Εγώ και η σύζυγός μου πήραμε στον Νικόλα δώρο τον ‘Τιτανικό’ Lego για τις εορτές. Όπως θα βλέπετε και στο κουτί είναι για λύτες με ηλικία 18 και άνω, και αυτός κυριολεκτικά μέσα σε τρεις ημέρες το δούλεψε και το τελείωσε μόνος του, ενώνοντας όλα τα κομμάτια. Το κουτί περιείχε 9.090 κομμάτια! Μείναμε έκπληκτοι πώς ο Νίκος κατάφερε να χτίσει τον ‘Τιτανικό’ μέσα σε τρεις ημέρες. Είμαστε πολύ περήφανοι και για τα δυο μας παιδιά. Είναι δύσκολο να κατασκευάσετε ένα παιχνίδι με τόσα κομμάτια και ο μικρός τα κατάφερε σε λίγες μέρες», είπε ο πατέρας του μικρού.

Ο Νικόλαος πέρα από πολύ έξυπνο και ταλαντούχο παιδί, είναι ιερόπαιδο και αγαπά πολύ την εκκλησία, καθώς όπως μας δήλωσε ο π. Κωνσταντίνος παρακολουθεί και όλα τα προγράμματα της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου της Τζαμάικα και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολλά περισσότερα στο μέλλον από τον μικρό Νικόλα.

Το μοντέλο του παζλ είναι πιστό αντίγραφο του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου που στο παρθενικό του ταξίδι, προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε. Εχει μήκος πάνω από 1,30 εκ., και διαθέτει πάνω 9000 τουβλάκια, η ρεπλίκα που χωρίζεται σε τρία μεγάλα τμήματα, είναι φτιαγμένη σε κλίμακα 1:200. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη γέφυρα του πλοίου, το κατάστρωμα για τους περιπάτους των επιβατών και την πισίνα.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Lego, το παιχνίδι αυτό είναι για ενήλικες και έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας. «Την εποχή που παρουσιάστηκε, ο ‘Τιτανικός’ ήταν το απαύγασμα της ναυτικής μηχανικής, το μεγαλύτερο κινούμενο δημιούργημα που είχε ποτέ κατασκευαστεί. Ηταν ένα απίστευτο ταξίδι η αναδημιουργία του εμβληματικού αυτού πλοίου με τουβλάκια Lego, με τη χρήση σχεδίων ενός και πλέον αιώνα» είχε δηλώσει ο επικεφαλής σχεδίασης του ομίλου στο «CNN» πριν από λίγους μήνες ενώ κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης είπε: «Ο σχεδιασμός του ‘Τιτανικού’ από Lego ήταν τέτοιας εξαιρετικής λεπτομέρειας, διάστασης και ακρίβειας που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε απαιτητική πρόκληση κατασκευής μέχρι σήμερα».

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει από την 1η Νοεμβρίου, κοστίζει 629.99 δολάρια, και πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σετ για όλη την οικογένεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.