Λυτρας για μελετη: Δεν ξεπλενω κανεναν – Ισχυουν στο ακεραιο οσα εχω πει

Περνά στην αντεπίθεση μετά τη συντονισμένη επιχείρηση απαξίωσης της μελέτης

Στα ύψη παραμένει το πολιτικό θερμόμετρο σχετικά με τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας στους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ αλλά και για τις συνθήκες λειτουργία των ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας. Μάλιστα ο καθηγητής Θόδωρος Λύτρας με νέα μακροσκελή ανάρτηση στο Twitter επιμένει ότι όσα έχει ήδη πει ισχύουν στο ακέραιο και υπογραμμίζει ότι δεν θα μπει «στην τοξική λάσπη της κομματικής αντιπαράθεσης». Ο καθηγητής μάλιστα τονίζει ότι δεν φοβάται τίποτα ούτε «ξεπλένει» κανέναν.

Θέλοντας να υπερασπιστεί το κύρος της επιστημονικής μελέτης την οποία συνυπογράφει μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Λύτρας αναφέρει: «Όσο κι αν με προβοκάρουν ορισμένοι ένθεν και ένθεν, προσβάλλοντας ή αμφισβητώντας το ήθος, το θάρρος, την αντίληψη, την ευαισθησία ή τα…ελληνικά μου (όλα ήδη περίτρανα αποδεδειγμένα!), δεν θα με σύρουν στην τοξική λάσπη της κομματικής αντιπαράθεσης.

Ό,τι έχω πει ισχύει στο ακέραιο ακριβώς όπως τα έχω πει, χωρίς προσθέσεις ούτε αφαιρέσεις. Μάθετε ορισμένοι να διαβάζετε. Πάνω και πίσω από τις γραμμές. Τα υπόλοιπα, ας τα βρουν άλλοι. Εγώ δεν έχω να κρύψω ή να φοβηθώ τίποτα. Ούτε ξεπλένω κανέναν!Επαναλαμβάνω δε πως το σημαντικότερο είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η ενίσχυση του, παράλληλα με τον εμβολιασμό.

Με αυτό θα έπρεπε να ασχολούνται, τόσο όσοι βρήκαν τη μελέτη μας “τετριμμένη”, όσο κι εκείνοι που θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο για καβγά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.