Κεραμεως: Επιστολικη ψηφος και για τους κατοικους στην Ελλαδα

Τον φάκελο που θα περιέχει τα ψηφοδέλτια και τις οδηγίες για την επιστολική ψήφο παρουσίασε η Νίκη Κεραμέως. Οι προθεσμίες

Την διαδικασία με την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν επιστολικά οι πολίτες περιέγραψε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, το πρωί της Δευτέρας (08/01).

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Εσωτερικών έδειξε τον φάκελο που περιέχει τα ψηφοδέλτια καθώς και τις οδηγίες για την επιστολική ψήφο.

“Η ρύθμιση εξασφαλίζει το απόρρητο της ψήφου” είπε η κ. Κεραμέως, και διευκρίνισε ότι ο φάκελος πρέπει να έχει φτάσει στην Ελλάδα το Σάββατο 8 Ιουνίου, μια ημέρα πριν τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.

Όπως εξήγησε, οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι και 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Επίσης, διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι του εξωτερικού, θα ψηφίζουν μόνο με επιστολική ψήφο.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, που βρίσκεται σε διαβούλευση, θα ανοίξει η πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να δηλώσουν οι Έλληνες πολίτες ότι επιθυμούν να επιλέξουν την επιστολική ψήφο.

Στη συνέχεια, η υπουργός εξήγησε ότι η ρύθμιση αφορά τόσο τους απόδημους όσο και τους κατοίκους της Ελλάδας. «Άρουμε όλα τα εμπόδια στην άσκηση του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου», είπε η υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας πως διευκολύνονται πολλές κατηγορίες συμπολιτών με την ρύθμιση αυτή, όπως εποχικοί εργαζόμενοι, άτομα με αναπηρία, φοιτητές κ.α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.