Καβαλα: Ζευγαρι τουριστων εσωσε εξι γατακια

Η «οδύσσεια» των ξένων ανθρώπων να βρούνε μια λύση και το «μπαλάκι» των ευθυνών που αναδεικνύει το κοινωνικό μας «έλλειμμα»

Αυτή την εποχή, κατά συνθήκη, οι αδέσποτες γάτες που δεν έχουν στειρωθεί φέρνουν στον κόσμο νέες «φουρνιές» μικρών τα οποία, εφόσον δεν έχουν την τύχη της υιοθεσίας από κάποιο σπίτι φιλόζωων, θα καταλήξουν με τη σειρά τους στον δρόμο…

Κάποιοι «συμπολίτες» που ενοχλούνται (sic) από την «παρουσία» των τριχωτών τετράποδων γύρω από το σπίτι τους, αποφασίζουν να κάνουν κάτι για αυτό. Εάν δεν προχωρήσουν σε «δραστικά μέτρα» [βλ. φόλες], ίσως επιλέξουν να… μετατοπίσουν το «πρόβλημα» σε κάποια άλλη γειτονιά.

Αυτό έκανε κάποιος ή κάποια στην Καβάλα, όταν πήρε έξι μικρά γατάκια [ηλικίας μερικών… ημερών] και τα… πέταξε μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων στη συνοικία της Παναγίας!

Μία ηλικιωμένη κυρία που άκουσε τα γατάκια να κλαίνε μέσα από τον κάδο, πήρε τα μικρά, τα έβαλε μέσα σε μία χαρτόκουτα και τα… «προώθησε» λίγο παρακάτω, κοντά σε ένα σπίτι που η γειτονιά γνωρίζει ότι οι ένοικοί του γενικά φροντίζουν και ταΐζουν τις αδέσποτες γάτες.

Ένα ζευγάρι νεαρών τουριστών από τη Δανία που τυχαίνει να μένουν σε παρακείμενη οικία, ξύπνησαν το πρωί της Τρίτης 3 Μαΐου 2022 από το επίμονο κλάμα των μικρών γατιών. Τα περισυνέλεξαν στο διαμέρισμά τους και τους έδωσαν λίγη στοργή και τροφή [υποκατάστατο μητρικού γάλακτος]. Έπειτα, προσπάθησαν να βρούνε μέσω του διαδικτύου κάποια υπηρεσία στην πόλη που να μπορεί να κάνει κάτι για αυτά, αλλά φευ…

Μην ξέροντας τι να κάνουν, απευθύνθηκαν σε γνωστό κτηνιατρείο της πόλης. Ο κτηνίατρος, προς τιμήν του, παρέλαβε τα γατάκια και δεσμεύτηκε ότι αρχικά θα τα σώσει [λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν μπορούν να επιβιώσουν στους δρόμους της πόλης μόνα τους] και ότι θα φροντίσει να τους βρει ένα σπίτι…

Το παραπάνω περιστατικό αναδεικνύει περίτρανα τόσο την «παιδεία» κάποιων «συνανθρώπων» μας που δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν την «ευαισθησία» τους με τη συμπεριφορά τους απέναντι σε ανυπεράσπιστα πλάσματα όσο και, κυρίως, το μεγάλο έλλειμμα σε δομές ικανές να αντιμετωπίσουν με τρόπο αποτελεσματικό και «ανθρώπινο» το ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.