Ινδια: Αναδειχτηκε νικητρια σε εκλογες δυο εβδομαδες μετα το θανατο της

Δεν τέθηκε σε εφαρμογή καμία διαδικασία για την απόσυρση του ονόματός της από το ψηφοδέλτιο

Μια Ινδή κέρδισε τις τοπικές εκλογές σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό της, καθώς εκλέχτηκε από υποστηρικτές που ήταν πρόθυμοι να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους και να τη στηρίξουν ως ένδειξη σεβασμού, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Ασίγια Μπι κέρδισε σχεδόν το 44% των ψήφων στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις αρχές του μήνα στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, το Ουτάρ Πραντές, όπου ανακηρύχθηκε μετά θάνατον νικήτρια.

Η 30χρονη υποψήφια, η οποία ήταν για πρώτη φορά υποψήφια στις εκλογές, πέθανε από κάποια ασθένεια μόλις 12 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ο σύζυγός της Μουνταζίμ Κερίσι ενημέρωσε τις εκλογικές αρχές, αλλά ο αξιωματούχος της περιοχής Μπαγκουάν Σαράν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν τέθηκε σε εφαρμογή καμία διαδικασία για την απόσυρση του ονόματός της από το ψηφοδέλτιο.

«Μόλις ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία, δεν μπορεί να σταματήσει ή να διακοπεί», εξήγησε ο ίδιος.

Η Ασίγια Μπι ήταν πολύ δημοφιλής και πολλοί από τους ψηφοφόρους της αποφάσισαν να την ψηφίσουν παρά τον θάνατό της, για να δείξουν τον σεβασμό και τον θαυμασμό τους.

«Η Ασίγια έκανε φίλους εύκολα και οι άνθρωποι δεν ήταν πρόθυμοι να παραβιάσουν την υπόσχεσή τους για υποστήριξη προς αυτήν, εξ ου και αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής, ο Μοχάμεντ Ζακίρ, στην εφημερίδα Times of India.

Σύμφωνα με τον σύζυγό της, η Ασίγια Μπι έχει «κατακτήσει τις καρδιές χάρη στην ήρεμη στάση της».

«Οι ψήφοι μας της αποτίουν φόρο τιμής», είπε ένας από τους ψηφοφόρους της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.