Η Ν.Δ. απερριψε το αιτημα για διακομματικο προεδρειο στην Εξεταστικη για τα Τεμπη

Ανάμεσα στα πρόσωπα που αποτελούν την επιτροπή είναι και ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

Την επιχείρηση «κουκούλωμα» για το σιδηροδρομικό έγκλημα με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς συνεχίζει η κυβέρνηση μετά τις εξοργιστικές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της, όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης.

Η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα αίτια του δυστυχήματος, η οποία προτάθηκε από το ΚΚΕ και υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια, απέρριψε  το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για συγκρότηση διακομματικού προεδρείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην «πρεμιέρα» της Επιτροπής πρόεδρος εκλέχθηκε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, αντιπρόεδρος η Κατερίνα Παπακώστα και γραμματέας ο Τάσος Μπαρτζώκας. 

H Εξεταστική αποτελείται από 31 μέλη. Την κυβερνητική πτέρυγα εκπροσωπούν 16 βουλευτές, οι Γ. Ανδριανός, Κ. Γκιουλέκας, Κ. Καραγκούνης, Χρ. Κέλλας, Δ. Μαρκόπουλος, Ξεν. Μπαραλιάκος, Αν. Μπαρτζώκας, Ανδρ. Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, Φ. Παππάς, Θ. Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Ευρ. Στυλιανίδης, Λ. Τσαβδαρίδης, Β. Υψηλάντης και Ιάσ. Φωτηλας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται από πέντε βουλευτές, τους Αλ. Αυλωνίτη, Διον. Καλαματιανό, Β. Κόκκαλη, Θεοφ. Ξανθόπουλο και Γ. Σαρακιώτη. Από το ΠΑΣΟΚ ορίστηκαν η Μιλένα Αποστολάκη, ο Παν. Δουδωνής και ο Απ. Πάνας. Από το ΚΚΕ οι Ν. Καραθανασόπουλος και Μαρία Κομνηνάκα. Οι υπόλοιπες θέσεις διατέθηκαν στους Π. Σαράκη (Ελλ. Λύση), Π. Δημητριάδη («Σπαρτιάτες»), Τ. Οικονομόπουλο (Νίκη), Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας) και Πέτη Πέρκα (ανεξάρτητοι).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.