Η Ιταλια προσφερει δωρεαν εισοδο στα μουσεια σε ολες τις γυναικες για την Παγκοσμια Ημερας της Γυναικας

Δωρεάν είσοδο σε όλα τα μουσεία της χώρας αποφάσισε να προσφέρει στις γυναίκες η κυβέρνηση της Ιταλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε πως με αυτόν τον τρόπο θέλει να «τιμήσει τον θηλυκό κόσμο», αναδεικνύοντας έργα τέχνης από και με γυναίκες στις συλλογές των μουσείων.   
 
Για την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας, έχουν διοργανωθεί επίσης για την ερχόμενη Τετάρτη εκδηλώσεις, ομιλίες και εκθέσεις σε διάφορα σημεία της χώρας. Κάποια θα εστιάσουν σε συγκεκριμένες περιόδους, συγγραφείς ή περιοχές, ενώ άλλα θα επικεντρωθούν κυρίως στην εκπροσώπηση των γυναικών στην τέχνη.  
 
Στο πλαίσιο αυτό, η επίσημη σελίδα στο Instragram για τα μουσεία της Ιταλίας, κοινοποιεί κάθε μέρα και ένα διαφορετικό έργο τέχνης με πληροφορίες κάθε φορά για το «θηλυκό περιεχόμενό» του.
 
Οι υπεύθυνοι παρακινούν επίσης το κοινό να ανεβάσουν τις δικές τους σχετικές φωτογραφίες με hashtag #8marzoalmuseo. «Η καμπάνια #8marzoalmuseo γιορτάζει τον κόσμο των θηλυκών με μια γκαλερί φωτογραφιών από γυναίκες που έχουν γράψει ιστορία», αναφέρεται στη σελίδα, που καλεί τις επισκέπτριες να επιδοθούν και σε «κυνήγι θησαυρού» μες στα μουσεία προκειμένου να ανακαλύψουν και να φωτογραφίσουν όλα τα έργα τέχνης που περιέχουν γυναίκες. 
 
«Οι γυναίκες που έχουν την τιμητική τους είναι αγίες και πόρνες, θεές και θνητές, λόγιες και καλλιτέχνες, ηθοποιοί και μάρτυρες, συγγραφείς και ποιητές, μητέρες, Παναγίες και επαναστάτριες», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο. 
 
Πηγή: www.lifo.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.