Giasena.org: Ψηφιακη βοηθεια για τον καρκινο του μαστου απο την Ξανθη

Η Μαρία Δόσιου, μέσα από την προσωπική της εμπειρία ενέπνευσε και δημιούργησε μία πλατφόρμα για τις γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με τη νόσο

Το προσωπικό βίωμα και η επίπονη διαδρομή της αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού αποτέλεσε εφαλτήριο για την πολιτικό μηχανικό από την Ξάνθη Μαρία Δόσιου, ώστε να δημιουργήσει μία ψηφιακή πλατφόρμα για την νόσο και τη θεραπεία και να παράσχει υποστήριξη στις γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με τη νόσο, δέκα σχεδόν χρόνια μετά τη διάγνωσή της.

Μέσα από την ιστοσελίδα giasena.org, γυναίκες που νόσησαν ή νοσούν από τον καρκίνο του μαστού μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες, να βρουν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα στη σχέση με τον γιατρό, την επίδραση της θεραπείας στο σώμα και την ψυχολογία, καθώς και τα δικαιώματα που προβλέπονται. Παράλληλα, μέσα από ένα ειδικό εργαλείο μπορούν να λάβουν προσωποποιημένες προτάσεις για τη θεραπεία τους, με βάση τη δική τους περίπτωση.

Η Μαρία Δόσιου μέσα από την προσωπική της εμπειρία ενέπνευσε και δημιούργησε μία πλατφόρμα για τις γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με τη νόσο

Για την δημιουργία και διάθεση των πληροφοριών της ιστοσελίδας η Μαρία Δόσιου απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο αναφέρει:

«Γεια σας, είμαι η Μαρία Δόσιου. Πριν από μερικά χρόνια νόσησα με καρκίνο του μαστού.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που πλησιάζει (8 Μαρτίου 2021), θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την πρόσφατη ανάρτηση στο διαδίκτυο της ιστοσελίδας μας www.giasena.org, με Θέματα που αφορούν στην νόσο του καρκίνου του μαστού.

Η ομάδα που συμμετέχει – βοηθάει στην συνεχή βελτίωση της ιστοσελίδας ολοένα και μεγαλώνει. Συγκεντρώνουμε και εμπλουτίζουμε μια σειρά από απαραίτητες ενημερωτικές και συμβουλευτικές πληροφορίες που κάθε μία από εμάς έχει ανάγκη το διάστημα της νόσου και της θεραπείας της.

Η ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί ώστε να δίνει εύκολα και γρήγορα στον ενδιαφερόμενο αυτό που χρειάζεται, τη στιγμή που το χρειάζεται, όπου και να βρίσκεται, δωρεάν. Τα κύρια της στοιχεία είναι ότι:

  • δημιουργήθηκε με την οπτική της γυναίκας που αντιμετώπισε την νόσο (και τα προβλήματά της),
  • εστιάζει στην περίοδο της νόσου,
  • είναι εύχρηστη και φιλική στον χρήστη και προσαρμόζεται σε όλες τις συσκευές,
  • περιέχει πληροφορίες, επιλογές αντιμετώπισης, συχνές ερωτήσεις, απαντήσεις σε θέματα καθημερινότητας. Δεν υποκαθιστά την ιατρική παρακολούθηση.
  • απευθύνεται στις γυναίκες που νοσούν και στους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους,
  • διαθέτει λεξικό ιατρικών όρων στα ελληνικά και στα αγγλικά

Έτσι, μπορεί ο/η ενδιαφερόμενος-η να συνειδητοποιήσει την νέα κατάσταση της περιόδου αυτής χωρίς χρονική πίεση για να αποφασίσει με τον γιατρό τις τελικές επιλογές.

Ένα βασικό στοιχείο της ιστοσελίδας είναι ο αλγόριθμος που αφορά στις επιλογές αντιμετώπισης, στο μενού “η Περίπτωσή σου” (www.giasena.org/i-periptosi-sou).

Συμπληρώνοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων έχει ο/η ενδιαφερόμενος-η, αμέσως τις επιλογές που συνήθως προτείνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://giasena.org

Εάν μπορείτε και θέλετε να προσφέρετε σε οποιονδήποτε τομέα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε είτε μέσω email, είτε μέσω της σελίδας επικοινωνίας της ιστοσελίδας www.giasena.org/epikoinvnia-form.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Δόσιου

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977686369

email επικοινωνίας: [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.