Φοιτητης εσωσε 16 ανθρωπους στα Τεμπη

«Δεν είμαι ήρωας, έκανα απλά το καθήκον μου»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο δυστύχημα στα Τέμπη περιέγραψε ο 18χρονος φοιτητής, Άγγελος Τσιαμούρας, που βοήθησε να σωθούν 16 άτομα.

Ο νεαρός από την Κρήτη, που σπουδάζει Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα για το καρναβάλι και την Τρίτη ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη.

Ο Άγγελος Τσιαμούρας βρισκόταν στο βαγόνι Νο 6 του μοιραίου επιβατικού τρένου, που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία.

«Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο»

«Νιώσαμε τρία ταρακουνήματα, το ένα πιο ασθενές σε σχέση με το άλλο κι αμέσως καταλάβαμε σε τι κίνδυνο βρισκόμασταν» περιέγραψε ο 18χρονος, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, πέρα από το ότι έπρεπε να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Μαζί με τον φίλο μου Γιώργο τρέξαμε στα βαγόνια 3 και 4 για να σώσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο κόσμο και καταφέραμε μαζί με τους διασώστες να βγάλουμε 16 άτομα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο. Τίποτα άλλο. Η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο», είπε.

«Στο βαγόνι Νο 3 είδαμε πολλούς νεκρούς» ανέφερε ο φοιτητής και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσες να κάνεις, δυστυχώς, πολλά πράγματα. Η φωτιά είχε επεκταθεί. Το βαγόνι Νο 1 διαλύθηκε αμέσως, το βαγόνι Νο 2 καταστράφηκε από τη φωτιά».

«Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Έκανα απλά το καθήκον μου έναντι των συνανθρώπων μου. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Ελπίζω η Πολιτεία, πλέον, ν ‘ αναλάβει τις ευθύνες της, για να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγωδίες και στο μέλλον», κατέληξε ο Άγγελος Τσιαμούρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.