Επανερχεται η λειτουργια take away μετα απο παρεμβαση Τζιτζικωστα

Το απόγευμα οι επίσημες ανακοινώσεις

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετέφερε το αίτημα του κλάδου στην κυβέρνηση η οποία το αποδέχτηκε

Κανονικά, ενδεχομένως από σήμερα το απόγευμα, θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες take away, στις περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, δίνοντας μια ανάσα ρευστότητας στους επιχειρηματίες.

Η επαναλειτουργία αυτών των υπηρεσιών θα γίνει μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υφυπουργό υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στον οποίο ο περιφερειάρχης μετέφερε τα αιτήματα των εκπροσώπων του κλάδου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώστας μετά την παρέμβαση του η κυβέρνηση, εξέτασε προσεκτικά το ζήτημα, υιοθέτησε το αίτημα και αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει την επαναλειτουργία του take away στις δυο περιφερειακές ενότητες.

Εξάλλου, ο περιφερειάρχης, πριν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως το lockdown για τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες ζήτησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από την κυβέρνηση να εφαρμόσει έκτακτο σχέδιο δράσεων για τη στήριξη της οικονομίας της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. «Η τοπική μας οικονομία θα μπει σε περαιτέρω ύφεση λόγω των νέων μέτρων. Πρέπει όλοι μας, Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση, να φροντίσουμε ώστε το επόμενο διάστημα να στηριχθεί η τοπική οικονομία και οι επιχειρήσεις μας, να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας» τόνισε προ ημερών ο κ. Τζιτζικώστας.

«Ένα μέτρο εντελώς λάθος»

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα στην κυβέρνηση, για την επαναλειτουργία των υπηρεσιών take away, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Επιτροπίδης, δήλωσε πως είναι απολύτως θετική και θα φέρει χαμόγελα ικανοποίησης, έστω μερικής, σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.

«Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα αυτή η ανακοίνωση από τον κ. Χαρδαλιά. Είναι ένα μέτρο εντελώς λάθος που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εφαρμογή του» τόνισε ο κ. Επιτροπίδης.

Ανέφερε ακόμη πως ήδη παρέμβαση έγινε και στο υπουργείο ανάπτυξης από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας του κλάδου, Γιώργο Καββαθά, ο οποίος και αυτός μετέφερε μετ΄ επιτάσεως το αίτημα, προκειμένου οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες take away να πάρουν ανάσα, να δουλέψουν κατά τη διάρκεια του lockdown και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.


Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.