Ελληνας ο «Καλυτερος Οικογενειακος Ιατρος» στον κοσμο για το 2021

Ο Ανάργυρος Δ. Μαριόλης είχε ανακηρυχθεί για το 2019 καλύτερος Οικογενειακός Ιατρός της Ευρώπης

Το Βραβείο του Καλύτερου Οικογενειακού Ιατρού στον κόσμο για το 2021 (Global Family Doctor) απένειμε στον Ανάργυρο Δ. Μαριόλη, διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Οικογενειακών Γιατρών, WONCA. Πρόκειται για τιμητική διάκριση, διεθνούς ακτινοβολίας, η οποία απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ιατρούς από όλο τον κόσμο. Τα κριτήρια της βράβευσης αφορούν σε οικογενειακό ιατρό που είναι ταυτόχρονα πάροχος ολιστικής, ανθρωποκεντρικής, ποιοτικής φροντίδας, υπεύθυνος λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων, διεπιστημονικός επικοινωνός, και κοινοτικός ηγέτης με διοικητικές αρετές. Με το εφετινό βραβείο αναγνωρίζεται η προσφορά ενός ανθρώπου, όχι μόνο σε αστικές περιοχές, αλλά πρωτίστως σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας, όπως είναι η Μάνη.

Ο Ανάργυρος Δ. Μαριόλης δήλωσε: «Οι ιδέες και το έργο συνυπάρχουν σε αυτή τη διάκριση. Κοιτάζοντας καθημερινά μέσα από το παράθυρο των ασθενών, που τώρα τους φωτίζει η τιμή της απονομής του Βραβείου, ανατέλλει η ανάγκη για νέες ανθρώπινες αξίες. Το καθήκον, η ευθύνη και η προσφορά προς τον άνθρωπο θεσμοθετήθηκαν από τους ίδιους τους ασθενείς. Ο αγώνας και η ελπίδα είναι τα άστρα που με βοήθησαν να κρατιέμαι στο πλάι όλων των ασθενών που καταφέρνουν να επιβιώνουν μέσα σε έναν κόσμο που απειλείται, και ιδιαίτερα στις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού. Μαζί όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε κρυψώνες αντίστασης και θέλησης για φως, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Οφείλουμε να εργαστούμε όλοι επίμονα και αποφασιστικά για να ζωγραφίσουμε σε όλο τον κόσμο έναν ήλιο πιο φωτεινό, που θα απλώνει παντού τη ζεστασιά του, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον οικογενειακό ιατρό. Διασχίζοντας το παρόν με πίστη, θέλω να επαναλάβω σε όλους το ευχαριστώ που τόσες φορές εισέπραξα. Θα συνεχίσω να είμαι υπερασπιστής της αγάπης, κοιτάζοντας με στοργή τον άνθρωπο. Αυτό είναι το όνειρο και η πραγματικότητα της μυστικής μου συμμαχίας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ανάργυρος Δ. Μαριόλης είχε ανακηρυχθεί για το 2019 καλύτερος Οικογενειακός Ιατρός της Ευρώπης, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Η ευχαριστήρια δήλωση του Α. Μαριόλη:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.