“Εγραψε ιστορια” τo φεστιβαλ “Πολις Ονειρου”

1.700 μουσικοί επι σκηνής σε έργα του Μάνου !

Συγκινητική, εντυπωσιακή και μεγαλειώδης ήταν η συναυλία των μουσικών σχολείων της χώρας και του εξωτερικού που συμμετέχουν στο φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων» της Ξάνθης 1.700 άτομα, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κηπουργού ενθουσίασαν τους πάντες σε μια μοναδική συναυλία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι, μπροστά στο Δημαρχείο της γενέτειρας πόλης του μεγάλου συνθέτη.

Συγκίνηση και ικανοποίηση

Οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, πήραν μέρος στα εργαστήριο και τα μαθήματα που διοργανώθηκαν με βασικό μαέστρο το συνθέτη Νίκο Κηπουργού που συνεχίζει να προσφέρει τεράστιο εθελοντικό έργο για την επιτυχία του θεσμού και την γνωριμία των νέων μουσικών με τα μεγάλα έργα του Χατζιδάκι.

Το πρωί της Τρίτης, στην Κεντρική Πλατεία βρέθηκαν περίπου 350 μουσικοί στην ορχήστρα και 1350 μέλη της χορωδίας. Την ώρα που ακουγόταν  “μια πόλη μαγική”  στο κέντρο της πόλης τα αισθήματα όλων μαρτυρούσαν την επιτυχία

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και μόνο για το γεγονός ότι μέσα σε 2 μέρες το μουσικό σύνολο παρουσιάστηκε στο κοινό με ένα άρτιο αποτέλεσμα. Οι καθηγητές, οι μαθητές, οι γονείς, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης και οι συνθέτες και συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ εξέφρασαν την ικανοποίηση και τη συγκίνησή τους για όσα γίνονται στην Ξάνθη και την εικόνα της τελετής λήξης του Φεστιβάλ

Nίκος Κηπουργός
Το μεγαλύτερο σύνολο που έχω διευθύνει !

Ο Νίκος Κηπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ήταν το μεγαλύτερο μουσικό σύνολο που έχει διευθύνει στην καριέρα του ευχαριστώντας όσους στηρίζουν το θεσμό και δημιουργούν τόσο σημαντικές συνθήκες για τους μαθητές των μουσικών σχολείων της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βουλγαρίας που συμμετέχουν στη φετινή, μόλις 2η, διοργάνωση. “Δεν μπορεί κάποιος να περιγράψει τα συναισθήματα που υπάρχουν με αυτά τα νέα και χαμογελαστά πρόσωπα που είναι στην Ξάνθη για να τιμήσει το Μάνο Χατζιδάκι” πρόσθεσε.

O Δήμαρχος της πόλης Χ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε στους μουσικούς και όλους συμμετέχοντες, συγκινημένος, τις ευχαριστίες της πόλης για την παρουσία και τις επιδόσεις τους και ανέφερε ότι η πόλη είναι ένας μουσικός προορισμός και ο θεσμός που δημιουργήθηκε μια πολύτιμη παρακαταθήκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.