Χρυσοχοιδης απο Θεσσαλονικη: Ας κανουμε γιορτες τηλεφωνικα και με Skype

Πιο εντατικοί έλεγχοι και καλύτερος συντονισμός από ΕΛΑΣ και δημοτική αστυνομία

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο δημαρχιακό μέγαρο -και με τους δυο τους να κάνουν έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης για τις επόμενες δέκα ημέρες, που τις χαρακτήρισαν κρίσιμες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μάλιστα αναφέρθηκε σε γιορτές του Νοεμβρίου, προτρέποντας οι πολίτες να τις γιορτάσουν μέσω τηλεφώνου. «Υπάρχουν γιορτές τον Νοέμβριο, ας τις κάνουμε τηλεφωνικά, ας τις κάνουμε μέσα από ένα Skype. Υπάρχουν γιορτές που μάθαμε να γιορτάζουμε όλοι μας αλλά τώρα δεν μπορούμε να τις γιορτάσουμε» είπε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τα Χριστούγεννα, τόνισε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις επόμενες ημέρες. «Ωστόσο για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα -έστω και περιοριστικά -ας δώσουμε όλοι μαζί μια υπόσχεση ότι τις επόμενες ημέρες θα εφαρμόσουμε ακόμα πιο αυστηρά, με μεγαλύτερο ακόμα σεβασμό και συμμόρφωση, τα μέτρα τα οποία έχει ανακοινώσει και εφαρμόσει η κυβέρνηση, πάντα με εισηγήσεις λοιμωξιολόγων. Θα νικήσουμε λοιπόν όλοι μαζί τον ιό όταν όλοι μαζί θα αυτοπεριοριστούμε και θα μείνουμε σπίτι» σημείωσε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για μια μάχη «εκ του συστάδην σε καθημερινή βάση όλο το 24ωρο με τον αόρατο εχθρό προκειμένου να  τον εμποδίσουμε να απλωθεί μέσα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας».

Όπως υπογράμμισε, πρέπει να δοθεί χρόνος στο σύστημα υγείας για να αντέξει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Πρέπει να κάνουμε κάτι που είναι πολύ σημαντικό τις επόμενες δέκα ημέρες, να δώσουμε λίγο καιρό στο σύστημα υγείας και μετά με την τάση που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ελέγχων και του lockdown που έχει επιβληθεί, είναι βέβαιο ότι θα πάμε προς το καλύτερο. Κάνω έκκληση, ας αυτόπεριορίστουμε όλοι μας, λίγο υπομονή ακόμα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε επίσης έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και τόνισε ότι γίνονται περισσότεροι έλεγχοι για την τήρηση των μετρών, ενώ εξέφρασε μια αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας. «Θέλω να πιστεύω πως η κατάσταση βαίνει προς μια ομαλοποίηση. Εξακολουθεί όμως να είναι δύσκολη. Και από την μια πλευρά χρειάζεται ένας ουσιαστικός συντονισμός, ένας αυστηρός έλεγχος όλων αυτών που πρέπει να κάνει ο καθένας από εμάς και από την άλλη πλευρά είναι η προσωπική εύθυμη του καθενός. Το τελευταίο αυτό το κρατάω ως έκκληση στους συμπολίτες μας και να γνωρίζουν όλοι ότι δεν υπάρχει κανένας σε αυτή την χώρα ο οποίος να μην προσπαθεί για να βελτιωθεί η κατάσταση. Για αυτές τις κρίσιμες 10-15 ημέρες που έχουμε μπροστά μας, θέλω από την μια πλευρά αυτοσυγκράτηση και αυτοπειθαρχία από τους πολίτες και από την άλλη πλευρά υπόσχομαι ότι ο δημος Θεσσαλονίκης θα κάνει ο,τι περνάει από τις δυνατότητες του ώστε να προσφέρει στους πολίτες και να βοηθήσει στην τήρηση των μέτρων που πρέπει να τηρηθούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη συζητήθηκε ιδιαίτερα ο συντονισμός της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας για τους ελέγχους. Επίσης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εισηγήθηκε στον υπουργό να υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τα κρούσματα ανά περιοχή στη Θεσσαλονίκη, ώστε να υπάρχει και η κατάλληλη αντιμετώπιση και επιχείρηση των αρχών.


 

Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.