Χελωνα καρετα – καρετα εντοπιστηκε νεκρη στην παραλια των Δικελλων

Η πλαστική ρύπανση έχει σημαντικό και αυξανόμενο ρόλο στις θανατώσεις αυτών των χαρισματικών ζώων, που κατάφεραν να επιβιώσουν στις θάλασσές μας για χιλιάδες χρόνια.

Δυστυχώς η θάλασσα συνεχίζει να βγάζει νεκρές χελώνες του είδους «καρέτα-καρέτα» σε παραλίες της Αλεξανδρούπολης.

Εχθές το κύμα ξέβρασε νεκρή ακόμη μια χελώνα στην παραλία των Δικέλλων.

Στην περιοχή δεν υπάρχει τόπος αναπαραγωγής τους, αλλά την επιλέγουν για διαμονή για ένα διάστημα της ζωής τους, όταν είναι σε μικρή ηλικία, όπως η συγκεκριμένη, από το μέγεθος της οποίας εκτιμάται ότι είναι περίπου στα 15 χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των νεκροψιών στις χελώνες που έχουν εντοπιστεί νεκρές, στο σύνολο σχεδόν των περιστατικών καταγράφηκαν σημάδια ανθρώπινης επίδρασης (σημάδια από παλαιότερες προσκρούσεις με σκάφος, κομμάτια πλαστικού και αλιευτικών εργαλείων στο στομάχι και το γαστρεντερικό σύστημα, κ.α.).

Όπως επίσης και η πλαστική ρύπανση έχει σημαντικό και αυξανόμενο ρόλο στις θανατώσεις αυτών των χαρισματικών ζώων, που κατάφεραν να επιβιώσουν στις θάλασσές μας για χιλιάδες χρόνια.

Τι κάνουμε αν βρούμε νεκρή χελώνα

Αν η θαλάσσια χελώνα είναι νεκρή, μετέφερε τη στη στεριά και ειδοποίησε το λιμεναρχείο που είναι αρμόδιο σε αυτές τις περιπτώσεις. Προσοχή! Είναι πιθανό η χελώνα να φαίνεται νεκρή ενώ στην πραγματικότητα να βρίσκεται σε λήθαργο, που είναι σύνηθες τους κρύους μήνες και όταν ξαφνικά συναντήσει πολύ κρύα νερά.

Για να διαπιστωθεί ο θάνατος και το αίτιο, πρέπει να κληθεί νομοκτηνίατρος. Αν δεν υπάρχει, κάλεσε άλλο κτηνίατρο και το λιμεναρχείο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση να σημειωθεί ότι ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.