Ανοιγει ο δρομος για την χρηση καρφιων στην Εγνατια Οδο

Πράσινο φως από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης

«Πράσινο φως» παίρνει η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης για την χρήση καρφιών από τους αστυνομικούς όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να ακινητοποιούνται τα οχήματα των λαθροδιακινητών με τα οποία το τελευταίο διάστημα μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού και έχουν σκορπίσει τον τρόμο στους οδηγούς.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης μετά από την 4/8/2023 επιστολή του προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για το νομικό πλαίσιο χρήσης καρφιών ενήργησε άμεσα και δίνει το “πράσινο φως” για την χρήση των καρφιών.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε αναλυτικά για την εξέλιξη του ζητήματος:

«Μετά από την 4/8/2023 επιστολή μου προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης για το νομικό πλαίσιο χρήσης καρφιών, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ως προϊστάμενος της αστυνομίας, προς τιμή του ο Εισαγγελέας λειτουργώντας άμεσα με την υπ’αριθ. 2284/7-8-2023 παραγγελία του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξ/πολης αναφέρει ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως η διακίνηση λαθρομεταναστών είναι σύννομη η χρήση καρφιών απο τους αστυνομικούς και πρέπει να εφαρμόζεται.

Με την γνωμοδότηση αυτή αλλά και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πλέον ανοίγει ο δρόμος για χρήση καρφιών και τώρα πρέπει το Υπουργείο να εγκαταλείψει το κατάπτυστο αφήγημα περί μη υπάρξεως νομικού πλαισίου και να προμηθεύσει με καρφιά την αστυνομία για να εξαλειφθεί το θέμα με τους λαθροδιακινητές.

Αν δεν μεριμνήσει το Υπουργείο είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ!!»

Πηγή: e-evros.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.