Ανακαλυψαν πανω απο 60 ταφους ρωμαικης εποχης στη Γαζα

Οι τοπικές αρχές στη Γάζα ανακοίνωσαν την ανακάλυψη πάνω από 60 τάφων σε έναν αρχαίο χώρο ταφής που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή. Τα συνεργεία των αρχαιολόγων ξεκίνησαν τις σχετικές εργασίες τον περασμένο Ιανουάριο, όταν, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την κατασκευή συγκροτήματος κτιρίων, έγινε γνωστό το τι περιέχει η συγκεκριμένη τοποθεσία.

Σύμφωνα με το τοπικό Υπουργείο Αρχαιοτήτων και Τουρισμού, έχουν εντοπιστεί συνολικά 63 τάφοι, καθώς και ορισμένα οστά και τεχνουργήματα από τάφο που χρονολογείται στον δεύτερο αιώνα.

Αν και το αρχαίο νεκροταφείο είναι πλέον αποκλεισμένο από το κοινό, η κατασκευή του οικιστικού έργου συνεχίστηκε και ο χώρος περιβάλλεται από πολυκατοικίες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν λεηλασίες όταν ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά η τοποθεσία, με ανθρώπους να χρησιμοποιούν καρότσια που σύρονταν από γαϊδούρια για να μεταφέρουν αντικείμενα, όπως ένα καλυμμένο φέρετρο και χαραγμένα τούβλα.

Η Γάζα είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία της που πηγάζει από τη θέση της σε αρχαίους εμπορικούς δρόμους. Ωστόσο, η ισραηλινή κατοχή, ο αποκλεισμός, οι συγκρούσεις και η ταχεία αστική ανάπτυξη είναι μεταξύ των λόγων που οι περισσότεροι από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Γάζας δεν έχουν προστατευθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.