Αυξηση 30% στα Επειγοντα λογω Covid και γριπης – Εκτακτη ενημερωση απο το υπ. Υγειας

Η αναμονή για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των νοσοκομείων που εφημερεύουν ξεπερνά τις 8 ώρες. Η κατάσταση σε 6 νοσοκομεία σε Αθήνα και περιφέρεια.

 Αύξηση κατά 30% καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στην προσέλευση ασθενών με ιώσεις στις Πνευμονολογικές και Παθολογικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι ιώσεις έχουν εκτοξεύσει τις επισκέψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ενώ η κατάσταση στις εφημερίες είναι εκρηκτική.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό τα Σαββατοκύριακα, καθώς υπολειτουργεί η Πρωτοβάθμια (εξωνοσοκομειακή) φροντίδα.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η αυξημένη κίνηση αφορά κυρίως ασθενείς με κορονοϊό, γρίπη και άλλες ιώσεις.

Όπως αναφέρει, η κατάσταση, ανά νοσοκομείο, έχει ως εξής:

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Εισήχθησαν χθες 80 ασθενείς με παθολογικά, πνευμονολογικά προβλήματα, από περίπου 45 πριν ένα μήνα.

“Ευαγγελισμός”: Εξυπηρετούνται στην εφημερία πάνω από 1.000 ασθενείς και εισάγονται 80 – 90 ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

“Αττικόν”: Στην τελευταία εφημερία, έγιναν 118 εισαγωγές ασθενών με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου είχαν γίνει 86 εισαγωγές.

“Σισμανόγλειο”: Στις τελευταίες εφημερίες, εξετάζονται 90 έως 100 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα και εισάγονται 30 με 35 για νοσηλεία.

“Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης: Εξετάζονται 1.200 άτομα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, εκ των οποίων οι 120 έχουν παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Νοσοκομείο Πύργου: Νοσηλεύονται πάνω από 60 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα, ενώ η Παθολογική κλινική καλύπτεται με μετακινήσεις γιατρών από αλλά νοσοκομεία της περιφέρειας. Γίνονται προκηρύξεις παθολόγων, οι οποίες καθίστανται συνεχώς άγονες.

Έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό

Λόγω της κατάστασης, αύριο, Τετάρτη, στις 11:30 το πρωί, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για την πορεία του κορονοϊού.

Στη συνέντευξη θα παραβρεθούν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.